Ο καύσωνας κάνει υποχρεωτική τη χρήση του κλιματισμού του αυτοκινήτου. Για τη χρήση του ισχύει μια φράση: Παν μέτρον άριστον!

Πρώτος κανόνας. Όταν το αυτοκίνητο μας είναι για αρκετή ώρα στον ήλιο, τότε, απαιτείται η χρήση του κλιματισμού με ανοιχτά παράθυρα, ώστε να φύγει ο πολύ θερμός αέρας που έχει εγκλωβιστεί στην καμπίνα.

Η θερμοκρασία που επιλέγουμε δεν θα πρέπει να είναι η δυνατότερη χαμηλή που διαθέτει ο κλιματισμός του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, αν εξωτερικά η θερμοκρασία «χτυπάει 40αρια», τότε, είναι σίγουρο, ότι η επιλογή μιας θερμοκρασίας των 16 βαθμών Κελσίου, δεν είναι εφικτή. Αυτό γίνεται επειδή, ο κλιματισμός στο αυτοκίνητο δεν μπορεί να πετύχει τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ, αυξάνεται σημαντικά η κατανάλωση βενζίνης.

Το σωστό είναι να επιλέγουμε θερμοκρασίες γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου ενώ πάντα θα πατάμε το μπουτόν «auto» που ρυθμίζει αυτόματα την θερμοκρασία. Το τελευταίο φροντίζει να κρατάει σταθερή τη θερμοκρασία που έχουμε επιλέξει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μας.

Τα ακροφύσια θα πρέπει να μην χτυπάνε το σώμα μας, ούτε το κεφάλι μας. Καλό είναι να διαχέονται σε όλο το σαλόνι, ώστε να αποφύγουμε μια ψύξη, που μπορεί να μας δημιουργήσει και επιπλέον προβλήματα υγείας.