Έντεκα άνδρες, μεταξύ των οποίων υπάλληλοι της Disney και της Lego και ένας εθελοντής στους προσκόπους, συνελήφθησαν στη Φλόριντα για κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ανακοίνωσε την Τρίτη η αστυνομία.

Εως και 660 κατηγορίες απαγγέλθηκαν εις βάρος των 11 υπόπτων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Φύλακες της αθωότητας II» που έχει σκοπό την ταυτοποίηση των προσώπων που κατέχουν, προωθούν ή διανέμουν υλικό παιδικής πορνογραφίας, ανέφερε η αστυνομία της κομητείας Πολκ, στο κέντρο της Φλόριντα.

Ανάμεσα στο υλικό που κατασχέθηκε είναι εικόνες «παιδιών (…), μωρών που βιάζονται από ενήλικους άνδρες», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας, Γκρέιντι Τζουντ, σε συνέντευξη Τύπου.

Η ταυτότητα των θυμάτων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Ένας από τους συλληφθέντες είναι ο Ρότζερ Κάτεϊ, 53 ετών, επικεφαλής προγράμματος στο τμήμα αποκριάτικων κοστουμιών στην Disney World, στο θεματικό πάρκο που επισκέπτονται εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο.

Ο Ρίκι Βάργκας Γκαρσία, 30 ετών, εργάζεται στη Lego για λογαριασμό του ομίλου Merlin Entertainments.

Ο τελευταίος «παραδέχθηκε ότι συνομιλούσε με παιδιά στο διαδίκτυο» και αντάλλασσε μαζί τους γυμνές φωτογραφίες, είπε ο σερίφης.

Ο Έντουαρντ Ζαμπορόφσκι, 48 ετών, είχε στην κατοχή του φωτογραφίες παιδιών ηλικίας 4 έως 6 ετών. Σερβιτόρος σε ένα μπαρ της κομητείας Οσκεόλα, ήταν επίσης εθελοντής στους προσκόπους, μέλος των οποίων είναι ο γιος του.

«Απευθύνομαι στους γονείς: πρέπει να γνωρίζετε ποιες ιστοσελίδες επισκέπτονται τα παιδιά σας όταν είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο, επειδή στις ιστοσελίδες που επισκέπτονται τα παιδιά σας, βρίσκονται εκείνοι (αυτοί οι άνδρες)», προειδοποίησε ο σερίφης.