Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Τυνησίας, Ναμπίλ Μααλούλ, παραδέχτηκε σε δηλώσεις του πως ήταν δική του ιδέα και πλάνο να υποδυθεί τραυματισμό ο τερματοφύλακας Μουέζ Χασάν στις δύο φιλικές αναμετρήσεις με Πορτογαλία και Τουρκία.

Ο λόγος που έδωσε αυτή την «εντολή» στο Χασάν ήταν για να «σπάσει» τη νηστεία σύμφωνα με το Ραμαζάνι. Η θρησκευτική μουσουλμανική εορτή νηστείας απαγορεύει την πρόσληψη νερού και τροφής από ανατολής μέχρι δύσεως του Ηλίου, για διάστημα ενός μήνα. Καθώς, όμως φέτος συμπίπτει με τους αγώνες προετοιμασίας της εθνικής Τυνησίας ενόψει του Μουντιάλ της Ρωσίας, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Τυνησίας έπρεπε να σκαρφιστεί κάποιο κόλπο για να μη μείνουν χωρίς νερό οι παίκτες του κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων.

«Το είχα προετοιμάσει», δήλωσε ο Μααλούλ και συνέχισε: «Το προετοιμάσαμε γιατί ένας μεγάλος αριθμός παικτών μας νηστεύουν. Ζήτησα από τον τερματοφύλακα να πέσει κάτω για να μπορέσουν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές να «διακόψουν» προσωρινά τη νηστεία. Επίσης και τα μέλη του τιμ. Οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Είναι η θρησκεία μας. Είναι δύσκολο, όμως να μείνεις 16 ώρες χωρίς νερό, χωρίς υγρά εν γένει, ειδικά αν έχεις δύο προπονήσεις την ημέρα. Προσαρμοστήκαμε όμως».

Ο τερματοφύλακας της Τυνησίας, Μουέζ Χασάν, είχε καταρρεύσει άξαφνα και χωρίς προφανή λόγο στο δεύτερος μέρος, τόσο του φιλικού αγώνα με την Πορτογαλία, όσο και αυτού με την Τουρκία (σ.σ. αμφότεροι έληξαν 2-2). Κατά τη διακοπή του αγώνα για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες οι ποδοσφαιριστές της Τυνησίας έτρεχαν έξω από τις γραμμές του γηπέδου για να προλάβουν να φάνε και να πιούν νερό.

Η δημόσια παραδοχή από πλευράς Ναμπίλ Μααλούλ διαδέχτηκε την τοποθέτηση του τερματοφύλακα της Τυνησίας στο Twitter. Συγκεκριμένα, όταν κάποιος έγραψε στον Μουέζ Χασάν πως «όλα καλά, γνωρίζουμε ότι το «έπαιζες» τραυματίας», εκείνος είχε απαντήσει «χτύπησα φίλε» συνοδεύοντας την απάντησή του πάντως με χαμογελαστές φατσούλες…