Κάτι το οποίο πριν από μερικά χρόνια έμοιαζε απίστευτο, μπορεί να γίνει πραγματικότητα τις επόμενες ημέρες. Δύο πρώην προπονητές του Ολυμπιακού ενδέχεται την επόμενη σεζόν να είναι αντίπαλοι στο μεγαλύτερο ντέρμπι του κόσμου, το περίφημο Clasico!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «As», o Μίτσελ που εργάστηκε στους Ερυθρόλευκους από τον Φεβρουάριο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2015 είναι υποψήφιος να αναλάβει τη Ρεάλ στη θέση του Ζινεντίν Ζιντάν, που αποτελεί παρελθόν από την περασμένη Πέμπτη. Κι αν συμβεί αυτό θα είναι αντίπαλος του Ερνέστο Βαλβέρδε που βρίσκεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και κατέκτησε το νταμπλ στην τελευταία περίοδο.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Μίτσελ διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να εργαστεί στη Ρεάλ. Οπως και ο Ζιντάν, είναι ένας από τους μύθους των Μερένχες, με 559 παιχνίδια από το 1984 έως το 1996, μία μεγάλη προσωπικότητα την οποία σέβονται οι φίλοι της Ρεάλ, ενώ παράλληλα έχει και προπονητική εμπειρία καθώς εκτός από τον Ολυμπιακό έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις Μάλαγα, Μαρσέιγ, Σεβίλλη, Χετάφε. Παράλληλα και ο ίδιος έχει εκφράσει αρκετές φορές την επιθυμία να αναλάβει τη Ρεάλ:«Νομίζω ότι έχω τα προσόντα να εργαστώ στη Ρεάλ», είπε χαρακτηριστικά τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με την «As», πέντε προπονητές έχουν δώσει αρνητική απάντηση στον Φλορεντίνο Πέρεθ. Πρώτα ο Γιοακίμ Λεβ ο οποίος έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη γερμανική ομοσπονδία. Για τον ίδιο λόγο είπε όχι ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο της Τότεναμ, ενώ αρνητικά απάντησαν και οι Γιούργκεν Κλοπ, Γιούλιαν Νάγκελσμαν και Μασιμιλάνο Αλέγκρι.

Οι λόγοι για το αντίο

Στο μεταξύ δημοσίευμα της« Sun» αποκαλύπτει τον λόγο της αποχώρηση του Ζιντάν: διαφωνία με τον Φλορεντίνο Πέρεθ σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές. Η πρώτη περίπτωση αφορούσε τον Εντέν Αζάρ της Τσέλσι τον οποίο ήθελε ο Ζιντάν, αλλά ο πρόεδρος της Ρεάλ δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον. Η δεύτερη ήταν ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Νταβίντ Ντε Χέα, τον οποίο ήθελε ο Πέρεθ, αλλά ο Ζιντάν υποστήριξε πως ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από τον Κέιλορ Νάβας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ζιντάν είπε στον Πέρεθ: «Εγώ τέλειωσα. Φρόντισε εσύ την ομάδα».

Για τον γάλλο τεχνικό μίλησε με τα καλύτερα λόγια και ο Πεπ Γκουαρντιόλα που βρέθηκε στην Τζιρόνα για ένα τουρνουά γκολφ. «Αυτό που έκανε ο Ζιντάν ήταν ασυνήθιστο. Οι προπονητές συνήθως αποχωρούν μετά από άσχημα αποτελέσματα. Σε αυτόν όμως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για όσα έχει πετύχει». Ο καταλανός τεχνικός ρωτήθηκε αν υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στον ίδιο και στον Ζιντάν: «Αν υπάρχουν ομοιότητες; Σε ό,τι αφορά τα μαλλιά ναι, δυστυχώς και για τους δύο! Ομως εμείς δεν κατακτήσαμε τρία Τσάμπιονς Λιγκ στη σειρά όταν αποχώρησα από την Μπαρτσελόνα, κατά συνέπεια δεν μπορώ να κρίνω τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Τον θαυμάζω πάντως, ως παίκτης ήταν ένα ίνδαλμα. Νομίζω ότι αποχώρησε όπως και ο Λουίς Ενρίκε που κατέκτησε πολλά τρόπαια με την Μπαρτσελόνα και παράλληλα έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο».

Ξαφνιάστηκε ο Ισκο

«Εκπληκτος» δήλωσε ο Ισκο από την απόφαση του Ζιντάν να αποχωρήσει από τη Ρεάλ. «Ηταν κάτι που δεν περιμέναμε. Ηταν ξαφνικό» είπε ο μέσος της ισπανικής ομάδας, που παράλληλα ευχήθηκε την παραμονή του Ρονάλντο.