Σούπερ έκπληξη στο Ρολάν Γκαρός. Ο 25χρονος Ιταλός Μάρκο Τσεκινάτο από το Παλέρμο προκρίθηκε στα ημιτελικά αποκλείοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς! Ο Σέρβος μπορεί να έχει βρεθεί στο Νο 22 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο έως τώρα έδειχνε ότι μπορεί να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο.

Ο Τζόκοβιτς πέρασε δύσκολα τον τελευταίο χρόνο, καθώς ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα στον αγκώνα. Μετά την ήττα του, απογοητευμένος, υποστήριξε πως υπάρχει ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί στο χορτάρι. «Δεν ξέρω τι συνέβη. Ειλικρινά δεν μπορώ να σας δώσω απάντηση» σχολίασε.

Ο καταπληκτικός Ιταλός λοιπόν (Νο 72), που έχει πετύχει σημαντικά πράγματα από τον περασμένο Απρίλιο, έφτασε στο Παρίσι χωρίς να έχει πετύχει νίκη σε Γκραν Σλαμ. Τώρα, μετά το 6-3, 7-6, 1-6, 7-6 επί του Τζόκοβιτς, ζει το δικό του όνειρο. «Νομίζω ότι θα αλλάξει η ζωή μου. Μετά το Ρολάν Γκαρός θα χρειαστώ ξεκούραση για να ηρεμήσω και να συνειδητοποιήσω αυτό που πέτυχα», είπε ο 25χρονος, ο οποίος έγινε ο πρώτος Ιταλός που φτάνει σε ημιτελικά Γκραν Σλαμ από το 1878 και τον Κοράντο Μπεραντζούτι. Στην πορεία του προς τα ημιτελικά, ο Τσεκινάτο απέκλεισε άλλους δύο παίκτες του Τοπ 10. Τον Πάμπλο Καρένο Μπούστα και τον Νταβίντ Γκοφέν.

Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει έναν ακόμα υψηλού επιπέδου αθλητή. Τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ που απέκλεισε εύκολα τον Σάσα Σβέρεφ (6-4, 6-2, 6-1), ο οποίος αγωνίστηκε με πρόβλημα στον προσαγωγό.