Αίτημα προς την FIFA απηύθυνε το Ισραήλ για να διερευνήσει τα όσα ειπώθηκαν περί απειλών προς τους παίκτες της Εθνικής Αργεντινής, που ανάγκασαν την «αλπισελέστε» να ακυρώσει το φιλικό στην Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένων και των κλήσεων από την Παλαιστίνη για να κάψουν ψεύτικες μπλούζες του Λιονέλ Μέσι, εφόσον εκείνος αγωνιζόταν.

Οι αξιωματούχοι της Παλαιστίνης επαίνεσαν την Αργεντινή και το μεγάλο αστέρι της ομάδας, για την αποφυγή του φιλικού αγώνα εναντίον του Ισραήλ, από τη στιγμή που οι άνθρωποι του Ισραήλ αποφάσισαν να «μεταφέρουν» την έδρα στην Ιερουσαλήμ από την παράκτια πόλη του Ισραήλ, Χάιφα.

Οι υπεύθυνοι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Παλαιστίνης δήλωσαν ότι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα εάν ο αγώνας διεξαγόταν όπως είχε προγραμματιστεί στη Χάιφα, αλλά δεν έπρεπε να «μεταφερθεί» στην Ιερουσαλήμ.

«Οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τον Μέσι και τα αστέρια της Εθνικής και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να εκτιμήσω την απόφασή τους, η οποία νομίζω ότι ήταν σωστή», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Παλαιστίνης, Τζιμπρίλ Ραχούμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα (6/06) στην πόλη της Ραμάλα.

Στη συνέντευξη Τύπου υπήρχε μια πινακίδα με τίτλο «Από την Παλαιστίνη, σε ευχαριστώ Μέσι», με σημαίες της Αργεντινής και της Παλαιστίνης, κάτω από μια μεγάλη φωτογραφία του Ραχούμπ, ο οποίος πόζαρε με τον άσο της Βαρκελώνης.

Η Ισραηλινή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (IFA) κατηγόρησε τους Παλαιστίνιους ότι διέσχισαν μια «κόκκινη γραμμή» υποκινώντας θυμό προς τους Αργεντινούς παίκτες προκειμένου να αναβάλλουν τον αγώνα: «Ο στόχος του Ραχούμπ ήταν να βλάψει την χώρα μας μέσω του ποδοσφαίρου», υποστήριξε ο πρόεδρος της IFA, Οφέρ Εϊνί και συνέχισε: «Υπάρχει ένα θέμα προσωπικών απειλών εναντίον των παικτών. Αν ένας πολιτικός καλεί δημοσίως να κάψουν ένα μπλουζάκι, κάποιος θα μπορούσε να κάνει ένα βήμα παραπέρα. Δε νομίζω ότι οι άνθρωποι που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του ποδοσφαίρου μπορούν να το αγνοήσουν».

Οι Παλαιστίνιοι κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι «μετέφερε» την έδρα του φιλικού στην Ιερουσαλήμ για να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Μέσι και άλλων αστεριών και να στηρίξει περισσότερο την απαίτηση του Ισραήλ στην Ιερή Πόλη.