Ο Μάρκο Τσεκινάτο δημιούργησε την έκπληξη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros, αποκλείοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-1 (6-3, 7-6, 1-6, 7-6) και δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς, αν όχι των τελευταίων ετών!

Ο Ιταλός τενίστας, Νο 72 στον κόσμο, που πριν από τη συγκεκριμένη διοργάνωση δεν είχε κερδίσει ούτε μία φορά σε κυρίως ταμπλό τουρνουά Grand Slam, άφησε εκτός τον πολύ μεγάλο Σέρβο τενίστα, που άργησε να μπει στο παιχνίδι καθώς βρέθηκε να χάνει 0-2, μείωσε κερδίζοντας το τρίτο σετ με 6-1, έφτασε μια ανάσα από το 2-2, αλλά με τα λάθη του έβαλε ξανά τον 25χρονο Ιταλό στο παιχνίδι, το οποίο τελικά κέρδισε κατακτώντας το τέταρτο σετ με 7-6 και 13-11! Αντίπαλός του στον ημιτελικό της Πέμπτης θα είναι ο Ντομινίκ Τιμ.

Στις τέσσερις καλύτερες αθλήτριες της διοργάνωσης βρίσκεται και η Σλόαν Στίβενς, που θα παίξει με την Μάντισον Κις σε έναν αμερικανικό «εμφύλιο», ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως οι αθλήτριες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στον περυσινό τελικό του US Open.

Η 25χρονη Στίβενς «διέλυσε» μέσα σε μόλις 70 λεπτά αγώνα (6-3, 6-1) την Ντάρια Κασάτκινα, καθώς με πολύ επιθετικό τένις και σωστές επιλογές δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στη νεαρή Ρωσίδα.