Οπως είχε τονίσει και στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης, η εικόνα που έχει για το τωρινό ρόστερ είναι πολύ καλή, ωστόσο υπάρχουν σίγουρα πράγματα που παίρνουν βελτίωση και μπορούν να αλλάξουν. Αυτό, δεν αφορά μονάχα την τακτική προσέγγιση των αγώνων από πλευράς Ενωσης, αλλά και τη διαφορετική αξιοποίηση μονάδων της ομάδας.

Ο Ουζουνίδης έχει άποψη για το υλικό που διαθέτει και μάλιστα έχει ήδη σχεδιάσει στο μυαλό του συγκεκριμένα πράγματα που αναμένεται να δουλέψει. Προκειμένου να πάρει περισσότερα πράγματα από κάποιους παίκτες ή ακόμα και να αναγεννήσει κάποιους άλλους, που πέρυσι δεν κατάφεραν να δώσουν τα αναμενόμενα.

Πρώτος και καλύτερος στη σχετική λίστα δεν είναι άλλος από τον Βίκτωρα Κλωναρίδη. Ο 50χρονος τεχνικός πιστεύει πολύ στον «Κλώνα», με τον οποίο είχε συνεργαστεί με απόλυτη επιτυχία στον Παναθηναϊκό. Οπου ο 25χρονος εξτρέμ είχε πραγματοποιήσει μεγάλα παιχνίδια.

Ο Ουζουνίδης εκτιμά πως μπορεί να βρει τα κουμπιά του Κλωναρίδη και να δούμε ξανά τον παίκτη που ξεχώρισε με τον Παναθηναϊκό, παίζοντας κυρίως πίσω από τον φορ και λιγότερο στα άκρα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη θέση του επιθετικού, εκεί αναμένεται να δούμε αρχικά τον Μάρκο Λιβάγια. Ο έλληνας τεχνικός θέλει να δοκιμάσει τον κροάτη στράικερ στην κορυφή της επίθεσης, εκτιμώντας πως μπορεί να δώσει πολλά και σε αυτόν τον ρόλο, βοηθώντας πέρα από το σκοράρισμα και στο να δημιουργούνται χώροι για τους συμπαίκτες του.

Οι δύο παίκτες που προαναφέραμε δεν είναι οι μοναδικοί για τους οποίους έχει… άλλα πλάνα ο Ουζουνίδης. Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και ο αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος. Που φέτος αναμένεται να τον δούμε περισσότερο στον άξονα και μάλιστα σε έναν πιο σύνθετο ρόλο.

Η άποψη του τεχνικού της Ενωσης για τον captain της ομάδας είναι πως μπορεί να δώσει βοήθειες στα χαφ, ξεκινώντας τις προσπάθειές του από πίσω. Παίζοντας δηλαδή κυρίως ως «οκτάρι». Θέση που θυμίζουμε πως είχε αγωνιστεί ο Μάνταλος και επί Γκουστάβο Πογέτ.

Από εκεί και πέρα, σε νέο ρόλο αναμένεται να δούμε φέτος και τον Τάσο Μπακασέτα, αφού ο Ουζουνίδης γνωρίζει καλά τον διεθνή άσο από τον Πανιώνιο και θεωρεί πως τα άκρα δεν του ταιριάζουν. Κάτι που σημαίνει πως ο «Μπάκα» επιστρέφει στον άξονα και στους χώρους κοντά στον επιθετικό. Που του δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσει το αριστερό του πόδι και γενικώς να «βλέπει» τέρμα. Σκέψη που σχετίζεται άμεσα με τη μετατόπιση του Μάνταλου στα χαφ. Τέλος, αλλαγή δεδομένων αναμένεται να έχουμε και για την περίπτωση του Κώστα Γαλανόπουλου, τον οποίο ο Ουζουνίδης θέλει να μετατρέψει σε δυναμικό κόφτη. Σε έναν παίκτη δηλαδή που θα κυνηγά μπάλες, θα κλείνει πολλούς χώρους με την ταχύτητά του και θα δίνει στην ΑΕΚ επιθέσεις. Καλύπτοντας όποτε χρειαστεί και τον Αντρέ Σιμόες.

Δύο λύσεις για τα άκρα

Τις περιπτώσεις των Νταρβίν Ματσίς και Μαξίμ Λεστιέν έχει στη λίστα της για τα εξτρέμ η ΑΕΚ, παρακολουθώντας τις δύο υποθέσεις που προτάθηκαν και εξετάζονται. Ο Ματσίς είναι σαφέστατα πιο δύσκολη περίπτωση, αφού για τον βενεζουελανό άσο υπάρχει ενδιαφέρον και από την Ουντινέζε. Ωστόσο η ΑΕΚ παρακολουθεί τα δεδομένα και δεν αποκλείεται να κάνει την κίνησή της.

Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με τον βέλγο ακραίο που έμεινε ελεύθερος από την Ρούμπιν Καζάν, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ενωση έκανε μια πρώτη επαφή με την πλευρά του, διερευνώντας τις προθέσεις αλλά και τις απαιτήσεις του παίκτη. Σε κάθε περίπτωση οι Κιτρινόμαυροι θέλουν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να αποκτήσουν έναν ακραίο και έναν σέντερ φορ, με τα χαρακτηριστικά που έχει ζητήσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Νέοι στόχοι

Η ΑΕΚ τσεκάρει τους Ματσίς (φωτογραφία) και Λεστιέν για τις πτέρυγες, στοχεύοντας να έχει αποκτήσει τουλάχιστον έναν εξτρέμ μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Προχωρώντας παράλληλα και το θέμα του φορ που… καίει.