Τροποποιητική δήλωση θα πρέπει να υποβάλουν τελικά οι περίπου 80.000 συνταξιούχοι που έχουν ήδη υποβάλει φορολογική δήλωση με βάση τις λανθασμένες βεβαιώσεις συντάξεων που είχε εκδώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η τροποποιητική δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις. Η εφαρμογή για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων είναι ήδη διαθέσιμη.

Οπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, που υπέβαλαν δήλωση με βάση τα μη ορθά στοιχεία, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αποσταλεί μήνυμα στη θυρίδα μηνυμάτων Taxisnet ότι έχει σταλεί από το ΓΛΚ νεότερη βεβαίωση αποδοχών και συντάξεων, προκειμένου να προβούν σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης.

Οι υπόχρεοι σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης θα δουν στη σχετική εφαρμογή,μέσω του ιστοτόπου της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, προσυμπληρωμένα τα νέα διορθωμέναστοιχεία. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να υποβάλουν την τροποποιητικήδήλωση, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η νέα εκκαθάριση του φόρου.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης εμπρόθεσμαεπέχει θέση αρχικής δήλωσης και κατά συνέπεια δεν επιβαρύνει το φορολογούμενο με πρόστιμα και προσαυξήσεις.