Τρεις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Κυριακή κατά την επίθεση ανταρτών της αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στην επαρχία Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι στρατιώτες είχαν αναλάβει τη φύλαξη ομάδας εργατών που κατασκεύαζαν δρόμο στην περιοχή Ντάγλιτζα, διευκρίνισε το πρακτορείο. Αλλος ένας στρατιώτης τραυματίστηκε στην επίθεση αυτή, η οποία έγινε με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενου πυραύλου, κατά την ίδια πηγή.

Το PKK διεξάγει πολυαίμακτο ανταρτοπόλεμο στη νοτιοανατολική Τουρκία από το 1984 και χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από την Αγκυρα, την Ουάσιγκτον και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στη νοτιοανατολική Τουρκία μαίνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες ανάμεσα στον στρατό και τα σώματα ασφαλείας και τους κούρδους αυτονομιστές αντάρτες μετά το καλοκαίρι του 2015 και την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός, που είχε τεθεί σε εφαρμογή στο πλαίσιο προσπάθειας να τερματιστεί μέσω διαπραγματεύσεων η ένοπλη σύρραξη, από την οποία έχουν σκοτωθεί σχεδόν 40.000 άνθρωποι από το 1984.