Ορισμένα τεχνικά ζητήματα απομένουν για να πραγματοποιηθεί η τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ κατά την επίσκεψη του σε έργα αυτοκινητοδρόμου της χώρας.

«Είναι σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ των ομάδων εργασίας, για τις τεχνικές λεπτομέρειες», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είμαι αισιόδοξος από την αρχή και δεν θα δώσω λεπτομέρειες, πιστεύω ότι θα βρούμε λύση και, μόλις αυτά τα τεχνικά προβλήματα επιλυθούν, θα ακολουθήσει μια τηλεφωνική συνομιλία».

Επίσης δήλωσε πως όταν επιτευχθεί συμφωνία, θα υπογραφεί στις Πρέσπες, όπως οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν στο Νταβός τον Ιανουάριο. «Πρέπει τώρα όσα συζητούν τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών να γίνουν νομικό κείμενο, ενώ ο πρωθυπουργός ο Τσίπρας και και εγώ θα καταλήξουμε σε μια απόφαση».

Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι «πολύ σύντομα» θα δημοσιευθεί η συμφωνία που επιτεύχθηκε, προκειμένου τα Σκόπια να ανταποκριθούν στην προθεσμία του Ιουνίου που έχει καθοριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η οποία αποτελεί και το κλειδί για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την είσοδο στη ΕΕ.

«Αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε πλήρως εστιασμένοι και δεσμευμένοι αυτές τις μέρες στις διατάξεις της συμφωνίας και τις λεπτομέρειες που είναι σημαντικές», κατέληξε.