Ακόμα ένα βήμα προς τη θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων Παναθηναϊκού και Γιώργου Δώνη έγινε χθες. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του 49χρονου προπονητή και του Νίκου Νταμπίζα στην Αθήνα οι δύο πλευρές ήρθαν πιο κοντά στη συμφωνία σε σχέση με το πού βρίσκονταν μετά τη συνάντηση με τον ατζέντη του Δώνη.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να κάνουν εκατέρωθεν υποχωρήσεις. Ο μεν Δώνης στη διάρκεια του συμβολαίου που ήθελε, ο δε Νταμπίζας στις απολαβές του πρώην τεχνικού του ΑΠΟΕΛ και του επιτελείου του, που αριθμεί ακόμα πέντε πρόσωπα. Συγκεκριμένα, ο Δώνης ανέφερε στον Νταμπίζα πως για να συμφωνήσει σε συμβόλαιο δύο ετών θα πρέπει να συμφωνήσει σε περισσότερα χρήματα και μεγαλύτερο μπάτζετ όσον αφορά τη δεύτερη χρονιά.

Εγγυήσεις

Επί της ουσίας, να πάρει εγγυήσεις πως μετά τη μεταβατική περίοδο που θα υπάρξει την επόμενη σεζόν, ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στην κανονικότητα και θα είναι και πάλι ανταγωνιστικός. Με ένα ρόστερ ανταγωνιστικό, που θα μπορεί να διεκδικήσει τίτλους. Νταμπίζας και Δώνης ουσιαστικά συμφώνησαν για όλο το πρότζεκτ και πλέον απομένει η συγκατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου. Να δώσει το ΟΚ για να προχωρήσει η συμφωνία και να πέσουν και οι υπογραφές, προκειμένου ο Δώνης να αναλάβει και επίσημα.

Ο Αλαφούζος επιστρέφει εντός της ημέρας από το εξωτερικό, θα συναντηθεί με τον Νίκο Νταμπίζα, με τον οποίο τηλεφωνήθηκαν χθες και πιθανότατα θα βρεθεί και με τον Δώνη ώστε να ολοκληρωθεί το deal με θετικό τρόπο.

Σήμερα αναμένεται να έρθει και πάλι στην Ελλάδα ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Ο ταϊλανδός επιχειρηματίας πιθανότατα θα συνοδεύεται από τον γιο του και αναμένεται να συνομιλήσει με τον Γιάννη Αλαφούζο για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από το fund της Pan Asia.

Δεν αποκλείεται να γίνει κουβέντα και για τον σχεδιασμό της ομάδας και την επικείμενη πρόσληψη του Γιώργου Δώνη. Δύσκολα, πάντως, αναμένονται οριστικές εξελίξεις και συμφωνία πριν από τις 20-25 Ιουνίου.

Πληθαίνουν, παράλληλα, τα σενάρια που θέλουν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να κάνει σύντομα την τελική επίθεση για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Κυβερνητικές πηγές επίσης αναφέρουν ότι η Pan Asia είναι το φαβορί για να πάρει τις μετοχές του Τριφυλλιού, ωστόσο θεωρούν πιθανή τη συνεργασία στο τέλος του ασιατικού fund με την κοινοπραξία που προωθεί το πρότζεκτ «Athens Alive».

Η ανακοίνωση για απόρριψη της έφεσης του Παναθηναϊκού από το δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης για την άδεια της συμμετοχής στις διοργανώσεις της UEFA έφερε εξελίξεις και στα θέματα των Κάτσε και Μυστακίδη.

Ο Παναθηναϊκός αποσύρθηκε από την αρχική του πρόταση για ένα μεγάλο ποσό των συμβολαίων των δύο ποδοσφαιριστών, αφού η απόφαση δεν του επιτρέπει προς το παρόν να δώσει χρήματα και να φανούν οι υποθέσεις των δύο παικτών σαν μεταγραφές. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του δεν δέχθηκε να πληρώσει εξ ολοκλήρου το συμβόλαιο των παικτών, όπως έκανε τον Ιανουάριο και ως εκ τούτου η υπόθεση παγώνει και για τους δύο. Από τον Παναθηναϊκό σχολίαζαν πως ίσως επιστρέψουν στη διεκδίκηση των Κάτσε και Μυστακίδη, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο.

Νέα εποχή

Αν ο Δώνης συμφωνήσει σήμερα και ο Παϊρότζ βρίσκεται στην Αθήνα, όπως αναμένεται, δεν αποκλείεται να έχουμε συνάντηση όλων. Δηλαδή του Ταϊλανδού, του Αλαφούζου, του Δώνη και του Νταμπίζα. Να ξεκινήσει να μπαίνει ο Παναθηναϊκός στη νέα του εποχή.