Το βράδυ της Τετάρτης η ποδοσφαιρική ομάδα της Ιαπωνίας φιλοξένησε την Γκάνα στη Γιοκοχάμα. Ωστόσο το παράξενο ήταν πως στην αποστολή των Γκανέζων υπήρχαν μόλις 17 παίκτες.

Σύμφωνα με το «Guardian», η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γκάνας άλλαξε την αμοιβή των παικτών για τα φιλικά με Ιαπωνία (30/5) και Ισλανδία (7/5) λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για τη Γιοκοχάμα.

Συγκεκριμένα, ενώ το αρχικό ποσό που είχε συμφωνηθεί ανερχόταν στα 5000 δολάρια για κάθε αναμέτρηση, μια μέρα πριν ταξιδέψουν για την Ιαπωνία άνθρωποι της Ομοσπονδίας ανακοίνωσαν πως τελικά θα πάρουν 2000 δολλάρια.

Αυτή η απόφαση «κακοφάνηκε» στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με πρωταγωνιστές τον Μουμπάρακ Γουακάσο και τον Αφριγιέ Ακουά έσπευσαν να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους και να μάθουν γιατί δεν τους ενημέρωσαν νωρίτερα για τη συγκεκριμένη αλλαγή, με το ερώτημα τους να μένει αναπάντητο.

Έτσι, ο Γουακάσο αποφάσισε να μην ακολουθήσει τους συμπατριώτες του στην Ιαπωνία, ενώ ο Ακουά ταξίδεψε καθυστερημένα και έχασε τελικά την αναμέτρηση.

Πλέον μένει να δούμε να θα υπάρξουν κυρώσεις στο πρόσωπο των δύο ποδοσφαιριστών από την Ομοσπονδία, καθώς και το αν θα υπάρξει συνέχεια στις αντιδράσεις των παικτών.

Για την ιστορία η Γκάνα κέρδισε με 2-0, χάρη στα γκολ του Παρτέι στο 9′ και του Εμάνουελ Μπόατενγκ στο 51′.