Μπορεί ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να είχε στήσει για διαφημιστικούς λόγους την ιστορία που εκτυλίχθηκε πριν από μερικές εβδομάδες αναφορικά με την επιθυμία του να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας; Κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει μια τέτοιου τύπου απάντηση, πόσω δε μάλλον με ασφάλεια. Είναι αλήθεια όμως πως τις προηγούμενες ημέρες μια σειρά από διεθνή πρακτορεία τον… περιέλαβαν τον τελευταίο μύθο του σουηδικού ποδοσφαίρου. Τον Ιμπραΐμοβιτς, που ενώ είχε σταματήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ξαφνικά προκάλεσε μια συζήτηση αναφορικά με την πιθανή επιστροφή του. Είπε συγκεκριμένα ότι ένα ρεπορτάζ που ανέφερε για τον ίδιο πως δεν θα είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι λανθασμένο, ανάβοντας φωτιές. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σουηδίας, Γιάνε Αντερσον, παρότι προφανώς πιέστηκε, μιας και ο Ιμπραΐμοβιτς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην πατρίδα του, αποφάσισε να μην κάνει πίσω. «Ο Ιμπραΐμοβιτς δεν θα είναι στην ομάδα για το Μουντάλ. Δεν ήθελε να παίξει μετά το Euro 2016 και η απόφασή του έγινε σεβαστή. Αν αρνείσαι την ομάδα δεν νομίζω ότι πρέπει να επιστρέφεις σε αυτήν» δήλωσε. «Στο Μουντιάλ θα είναι αυτοί που το ήθελαν. Δεν μου έχει τηλεφωνήσει, αλλά σίγουρα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα για το Παγκόσμιο Κύπελλο» συμπλήρωσε ο Αντερσον. Και ενώ άπαντες πλέον περίμεναν την αντίδραση του Ιμπραΐμοβιτς και κάποια από τις εμπνευσμένες ατάκες του, από εκείνες που τον έχουν αναδείξει σε… μορφή και εκτός αγωνιστικών χώρων; Λίγο μετά την ατάκα του προπονητή, έγινε γνωστό ότι ο Ζλάταν θα πάει στο Μουντιάλ. Οτι θα είναι το κεντρικό πρόσωπο μεγάλης διαφημιστικής καμπάνιας πιστωτικής κάρτας! Ούτε στο… Χόλιγουντ τέτοιο σενάριο, αλλά μήπως και ο Ιμπραΐμοβιτς μέλος του δεν είναι πλέον; Στο Λος Αντζελες για τους Γκάλαξι δεν αγωνίζεται εδώ και μερικούς μήνες; Εκεί όπου η ομάδα του δεν του προσφέρει πάνω από το 10% των ετήσιων εσόδων του. Το άλλο 90% το έχουν αναλάβει οι χορηγοί.

Σημαντικός ατζέντης. Από τους πιο γνωστούς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Παϊρότζ και όπως φαίνεται θα έχει «λόγο» στην επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού, αν ο Ταϊλανδός όντως αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο. Οχι, δεν είναι ο Πίνι Ζάχαβι. Το «Delete» έχει αναφέρει καιρό τώρα πως ο Ισραηλινός δεν σκοπεύει να εμπλακεί. Αλλος είναι ο… εκλεκτός. Κοντά στον Ζάχαβι, αν μπορούμε έτσι να δώσουμε ένα τρόπον τινά στίγμα. Α, και για την ιστορία: ο βοηθός του ετοιμάζει βαλίτσες για την Ελλάδα. Για να συζητήσει με τους Πράσινους πολλά και διάφορα για αυτή την προοπτική. Παράλληλα, ατζέντης γαρ, έχει προγραμματίσει και μια σειρά ραντεβού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο Βραζιλιάνος του Λύμπε

Λέγεται Φιλίπε Πιρές (φωτογραφία). Ακραίος της Αούστρια Βιέννης, που ανήκει στη Χόφενχαϊμ. Ο 23χρονος Βραζιλιάνος, που αν ο Νίκος Λυμπερόπουλος μπορούσε, θα τον είχε ήδη «υπογράψει» για την ΑΕΚ. Πολύ ψηλά στη λίστα του τεχνικού διευθυντή της πρωταθλήτριας, αλλά τα δεδομένα σε πρώτη φάση δεν μοιάζουν ευνοϊκά. Οχι μόνο για το… οικονομικό της υπόθεσης, αλλά κυρίως διότι η Χόφενχαϊμ σκέφτεται να τον διατηρήσει στο ρόστερ της μετά τη φετινή παρουσία του στην Αυστρία (7 γκολ σε 31 συμμετοχές). Ποιο είναι το καλό της υπόθεσης; Οτι αν οι Γερμανοί αποφασίσουν τελικά να τον παραχωρήσουν (δανεικό), τα δικαιώματα του Βραζιλιάνου τα έχει η Rogon, η εταιρεία όπου συνέταιρος είναι ο Πολ Κουτσολιάκος. Ο άλλοτε μάνατζερ του Λύμπε, όταν εκείνος ήταν ακόμη ποδοσφαιριστής.

Ο Νο 2της λίστας

Και μιας και αναφερθήκαμε στην ΑΕΚ, που εδώ και μερικές ημέρες έχει νέο προπονητή τον Μαρίνο Ουζουνίδη μετά το (όχι ακριβώς ξαφνικό) τέλος της συνεργασίας με τον Μανόλο Χιμένεθ: Υπήρξε και δεύτερος υποψήφιος αντικαταστάτης του ισπανού προπονητή όταν ήρθε η ώρα της απόφασης. Ποιος; Ο Βλάνταν Ιβιτς (φωτογραφία πάνω), που έχει συμφωνήσει από καιρό με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ αλλά ακόμη δεν έχει υπογράψει. Τέλος πάντων δεν χρειάστηκε να προκύψει… διπλωματικό επεισόδιο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης επέμεινε πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ο εκλεκτός για τη γωνιά του πάγκου και όλα ολοκληρώθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Στη Μουσκρόνο Κατράνης

Βρέθηκε μια ανάσα από τον επαναπατρισμό, για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης. Οπως φαίνεται όμως το… ταξίδι του Αλέξανδρου Κατράνη (φωτογραφία) στην Ευρώπη έχει και συνέχεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Σεντ Ετιέν ουσιαστικά έχει συμφωνήσει με τη Μουσκρόν του Βελγίου για να δανείσει τον 20χρονο αριστερό μπακ. Δανεισμός με οψιόν αγοράς για την ακρίβεια.