Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Εβγκέν Χατσερίντι, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τριών χρόνων. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Εβγέν Χατσερίντι. Ο διεθνής Ουκρανός στόπερ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και θα φορά την φανέλα με τον αριθμό 34.

Ο Εβγέν Χατσερίντι γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1987 στην Μελιτόπολη της Ουκρανίας, από πατέρα Έλληνα, ποντιακής καταγωγής, και Ουκρανή μητέρα. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της τοπικής Ολκόμ, καταφέρνοντας γρήγορα να πάρει προαγωγή για την πρώτη ομάδα. Στην Όλκομ έμεινε από το 2005 μέχρι το 2008, μετρώντας 25 συμμετοχές και ένα γκολ, παίζοντας δανεικός και στην Βολίν Λουτσκ για μιάμιση σεζόν, με την οποία αγωνίστηκε σε 24 αγώνες και βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Το 2008 η Ντιναμό Κιέβου, εντυπωσιασμένη από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, ξόδεψε 700.000 ευρώ για τον κάνει δικό της. Αρχικά εντάχθηκε στην δεύτερη ομάδα, αλλά από την πρώτη κιόλας σεζόν πήρε ευκαιρίες, παίζοντας σε δύο επίσημα παιχνίδια για το ουκρανικό κύπελλο. Χρειάστηκε περίπου δύο χρόνια για να βρει την θέση του στην αρχική 11άδα της ομάδας και παρά τις συχνές αλλαγές προπονητών, δεν την έχασε ποτέ κι εξελίχθηκε στον ηγέτη της αμυντικής γραμμής της Ντιναμό.

Συνολικά στην δεκαετία που πέρασε στο Κίεβο αγωνίστηκε σε 237 παιχνίδια, πέτυχε οκτώ τέρματα, έδωσε δύο ασίστ και κατέκτησε από δύο φορές το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Super Cup Ουκρανίας. Τον Οκτώβριο του 2009, σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Αγγλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ουκρανίας. Ένα μήνα αργότερα πήρε φανέλα βασικού στα μπαράζ κόντρα στην Εθνική Ελλάδας και βίωσε την πίκρα του αποκλεισμού από τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Αγωνίστηκε σε όλες τις αναμετρήσεις της χώρας του στο Euro 2012 και στο Euro 2016, ενώ μέχρι και σήμερα είναι μία από τις βασικές επιλογές του Αντρέι Σεφτσένκο. Ο Χατσερίντι αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Ντιναμό Κιέβου και αποδέχθηκε την πρόκληση του ΠΑΟΚ.

Καλώς ήρθες Εβγέν!».