Τραβάει στα άκρα τη σύγκρουση με την κυβέρνηση Ζάεφ για το όνομα, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόρκι Ιβανόφ, εντείνοντας την πολιτική αναταραχή στη γειτονική χώρα. Μετά τη χθεσινή παρέμβασή του, ο κ. Ιβανόφ εξέφρασε και πάλι την αντίθεσή του στη χρήση της ονομασίας που θα συμφωνηθεί για την ΠΓΔΜ «έναντι όλων».

Σε συνάντηση που είχε αυτή τη φορά με τον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα της μέχρι τώρα διαδικασίας και οι συζητήσεις των δύο πρωθυπουργών, είναι στο πλαίσιο της προσωπικής συμφωνίας των Ζάεφ – Τσίπρα.

«Η όλη διαδικασία μοιάζει με προσωπική συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Ζάεφ και του Κ. Τσίπρα, η οποία δεν έχει προσφέρει μια εθνική συναίνεση στη «Μακεδονία»» τόνισε ο Ιβάνοφ.

«Η θέση μου είναι ότι δεν αποδέχομαι μία λύση στο ζήτημα του ονόματος για συνολική χρήση ή «έναντι όλων»» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.
Το βέτο που θέτει ο πρόεδρος στις αποφάσεις της κυβέρνησης ενδεχομένως να λειτουργήσει ως θρυαλλίδα εξελίξεων σε περίπτωση που κλειδώσει η συμφωνία με την Ελλάδα. Αν δηλαδή υπάρξει η συνάντηση στις Πρέσπες και ολοκληρωθεί το πακέτο της συμφωνίας, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση στο εσωτερικό των Σκοπίων καθώς τα ακραία κόμματα εμφανίζονται αντίθετα σε μια λύση που προωθείται.