Τους νεφροπαθείς οι οποίοι αναγκάζονται να υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στο γενικό νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, παραμένοντας για ώρες στον νοσοκομειακό θάλαμο, συγκίνησαν οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου με το ξαφνικό δώρο τους.

Συνολικά 28 παιδιά αποφάσισαν να βγάλουν από την τσέπη το χαρτζιλίκι τους, με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για την «ανακούφιση» των ασθενών. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, οι μαθητές χάρισαν μια τηλεόραση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου, δίνοντας μάθημα ανθρωπιάς και ελπίδας.

Οι ευαισθητοποιημένοι μαθητές μαζί με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Εύα Κεϊσογλου, παρέδωσαν την τηλεόραση κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο Παπαγεωργίου. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του νοσοκομείου, Βασίλης Παπάς, τους ευχαρίστησε θερμά και ευχήθηκε τα «ευχαριστώ» των ασθενών και του προσωπικού για την γενναιοδωρία τους να τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή! Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Νεφρού, τα μέλη του Συλλόγου Νεφροπαθών και εκπρόσωποι της σχολικής μονάδας. Η συγκεκριμένη δωρεά συμπληρώνει προηγούμενες δράσεις αλληλεγγύης των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, οι οποίοι λειτουργούν μεταξύ άλλων «τράπεζα αίματος» ενώ ενισχύουν τακτικά το φιλανθρωπικό έργο του Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών Ευόσμου.