Περισσότερες από 20 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από διάφορες περιοχές της Αθήνας εξιχνιάσθηκαν ύστερα από πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας.

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα κατέληγαν σε μάντρα πώλησης ανταλλακτικών αυτοκινήτων σε περιοχή του δήμου Θέρμης, όπου αποσυναρμολογούνταν και στη συνέχεια πωλούνταν τα ανταλλακτικά τους.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 48 και 58 ετών.

Ο 58χρονος είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «συμμορίας», των «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής», της «αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος», της «πλαστογραφίας» και της «νομιμοποίησης

εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι φερόμενοι ως δράστες μαζί με συνεργό τους είχαν συστήσει συμμορία από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2017 έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό την κλοπή οχημάτων, την αποσυναρμολόγησή τους και την πώληση των ανταλλακτικών τους, αφού προηγουμένως παραποιούσαν και κατέστρεφαν τα στοιχεία ταυτοποίησής τους.

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε στη μάντρα πώλησης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του 58χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός τμημάτων και ανταλλακτικών οχημάτων, που προέρχονταν από τουλάχιστον 22 οχήματα. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων τμημάτων – ανταλλακτικών οχημάτων αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.