Την αναστολή των απεργιακών της κινητοποιήσεων αποφάσισε το απόγευμα της Πέμπτης η Ενωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ, μετά την απόφαση του πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε παράνομη τη σημερινή 24ωρη απεργία τους αλλά όχι καταχρηστική.

Προσφυγή εναντίον της απεργιακής κινητοποίησης είχε καταθέσει η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αιτιολογικό της απόφασης του δικαστηρίου στηρίχθηκε στο γεγονός ότι η Ενωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ δεν είχε προειδοποιήσει ένα 24ωρο πριν με εξώδικο τη διοίκηση του οργανισμού για τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων.

Οσον αφορά την προσφυγή που είχαν καταθέσει στο Πρωτοδικείο Πειραιά εταιρείες διαχείρισης εργαζομένων για λογαριασμό του ΣΕΠ, εναντίον της απεργίας που είχε κηρύξει η Ενωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ, η απόφαση αναμένεται σήμερα Παρασκευή.

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου και η Ενωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ, προκειμένου να επανεκτιμήσουν την κατάσταση αναφορικά με τη συνέχιση ή όχι των απεργιακών τους κινητοποιήσεων και αφού τους επιδοθεί επίσημα η απόφαση του πρωτοδικείου Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την περιφρούρηση της απεργίας τους ενώ προσφυγή είχαν καταθέσει οι εταιρείες διαχείρισης εργαζόμενων για λογαριασμό του ΣΕΠ.