Νέα πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ προκαλεί το ταξιδάκι αναψυχής του Πάνου Καμμένου στο Μονακό, σε μια χρονική στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Ο υπουργός Αμυνας προτίμησε τη Formula 1 προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΝΔ η οποία φέρνει το θέμα στη Βουλή. Αλλωστε, ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν κανένα όνομα με τον όρο «Μακεδονία» παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Αμυνας δήλωνε πλήρη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Ν. Κοτζιά.
Επίσης, πρόκειται για το δεύτερο «ατόπημα» του κ. Καμμένου μετά από τις φωτογραφίες που είχαν δημοσιευτεί να παίζει σε καζίνο του Λονδίνου.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών ο Βασίλης Κικίλιας και ο Αδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζουν ως «προκλητική» τη συμπεριφορά του υπουργού Αμυνας, υπογραμμίζοντας ότι «ενώ οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι εδώ και τρεις μήνες στις φυλακές της Ανδριανούπολης και το σκοπιανό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, ο κ. Καμμένος κάνει τις διακοπές του στο Μόντε Κάρλο επιδεικνύοντας, μάλιστα, την πρόσκληση που έλαβε από τον Πρίγκιπα του Μονακό να παραστεί σε δεξίωση επ’ αφορμή του αγώνα της Φόρμουλα 1.»

Αναλυτικά η ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο

ΘΕΜΑ: Προκλητική συμπεριφορά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Σε μια εποχή τόσο μεγάλης κρίσης, όπου δοκιμάζεται η δυνατότητα των Ελλήνων να επιβιώσουν από την άγρια λιτότητα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίζεται να κάνει τουρισμό στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Φροντίζει δε να τροφοδοτεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με φωτογραφικό υλικό, αλλά και με την πρόσκληση που έλαβε για τη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε επ’ αφορμή του αγώνα της Φόρμουλα 1.

Την ίδια ώρα, δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι για 91η μέρα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, ενώ εκκρεμεί μια σειρά θεμάτων, αρμοδιότητας του κ. Καμμένου, που άπτονται της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας.

Επειδή:

– Αποτελεί πρόκληση απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό που αγωνιά για το αν θα καταφέρει να εξασφαλίσει τα προς το ζειν, να παρακολουθεί τον κυβερνητικό εταίρο να αμελεί τα καθήκοντά του για να παρακολουθήσει έναν αγώνα Φόρμουλα 1,
– Παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται ήδη στον τέταρτο μήνα φυλάκισης στην Τουρκία και η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να αδρανεί,
– Η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση, ιδιαίτερα δε σε μια εποχή έντονης τουρκικής προκλητικότητας,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Η προκλητική συμπεριφορά σας, συνάδει με το ρόλο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά περίοδο που διανύει η χώρα;

Οι ερωτώντες βουλευτές,

Βασίλειος Κικίλιας
Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης
Αναστάσιος Δημοσχάκης
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Δημήτριος Κυριαζίδης

Η απάντηση Καμμένου

Με οργή απάντησε στη ΝΔ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Συγκεκριμένα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό:
«Η κατάντια είναι να κάνουν ερωτήσεις για ιδιωτικό ταξίδι με συνάντηση με αρχηγό κράτους:
Αυτοί που παριστάνουν τους συνοδούς τ.μοντέλων για να καλύπτουν εραστές. Οι τρόφιμοι σε κότερα εμπόρων ναρκωτικών.Τα ψώνια της Μυκόνου που γδύνουν τις γυναίκες τους για ξαπλώστρα των 3000€».