Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα ζητήσει σε μερικές ημέρες από τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας να τον υποστηρίξουν στη μάχη εναντίον της στρατιωτικής παρουσίας του Ιράν στη Συρία.

Ο Νετανιάχου θα βρίσκεται στη Γαλλία και τη Γερμανία από τις 4 ως τις 6 Ιουνίου για συνομιλίες, οι οποίες αναμένεται να περιστραφούν γύρω από την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ν’ αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αλλά και την ιρανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία, χώρα που γειτονεύει με το Ισραήλ.

«Να μην εγκαταστήσει στρατεύματα»

«Θα παρουσιάσω τη θέση μας για την ανάγκη να εμποδιστεί το Ιράν ν’ αναπτύξει πυρηνικά όπλα και να εγκαταστήσει (στρατεύματα) στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των μελών του κόμματός του που έχουν εκλεγεί στην Κνέσετ, το ισραηλινό κοινοβούλιο.

«Σε ό,τι αφορά στη Συρία, η θέση μας είναι σαφής: δεν υπάρχει θέση για την παραμικρή ιρανική στρατιωτική παρουσία σε κανένα τμήμα της Συρίας», επέμεινε.

Ο Νετανιάχου αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.