Ενα βήμα πιο κοντά σε οριστική συμφωνία ήρθαν Παναθηναϊκός και Γιώργος Δώνης μετά το χθεσινό ραντεβού του ατζέντη του έλληνα προπονητή με τον Νίκο Νταμπίζα επί αθηναϊκού εδάφους. Ωστόσο, το τελευταίο και καθοριστικό αναμένεται να γίνει σήμερα ή αύριο, με την έλευση και του ίδιου του Δώνη στην Αθήνα και αφού ο Νταμπίζας συζητήσει με τον Αλαφούζο τα δεδομένα της υπόθεσης.

Επί της ουσίας, όλο το θέμα πλέον είναι στο χέρι του Αλαφούζου. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει εκφράσει τη μεγάλη εκτίμησή του προς τον Δώνη, είναι εκείνος που θα αποφασίσει αν θα ανέβει οικονομικά προκειμένου να πει το «ναι» ο 48χρονος προπονητής. Αυτό είναι και το μοναδικό εμπόδιο που απομένει για να γίνει το deal.

Υπήρξε διαφωνία και ως προς τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Ο Δώνης ζήτησε μονοετές συμβόλαιο. Δεν θέλει να δεσμευθεί σε έναν σύλλογο όπου προς το παρόν επικρατούν η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια ενόψει της επόμενης ημέρας. Ο Νταμπίζας θέλει τουλάχιστον διετές, ωστόσο εμφανίστηκε διαλλακτικός στη χθεσινή κουβέντα. Η διάρκεια του συμβολαίου δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο αν οι δύο πλευρές συμφωνήσουν στα οικονομικά δεδομένα.

Ποια είναι αυτά; Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός προσφέρει ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ σε όλο το τιμ του Δώνη, ο οποίος έχει μαζί του πέντε συνεργάτες και θα τους φέρει όλους. Προφανώς και είναι ένα πολύ μικρό ποσό για μια ομάδα έξι ατόμων. Ο Δώνης, που έχει ρίξει κατά πολύ το κασέ του για να έρθει στον Παναθηναϊκό, δεν συμφωνεί σε αυτά τα ποσά. Και ο Αλαφούζος θα κληθεί να ανέβει σε ένα ποσό κοντά στις 450.000-500.000 ευρώ αν θέλει να τελειώσει τη δουλειά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι αποφασισμένος να κάνει την υπέρβαση και μαζί με τις υποχωρήσεις που θα κάνει ο Δώνης να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να εργαστεί στον Παναθηναϊκό. Οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία, αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση θα πρέπει να υπολογίζουμε και το ενδεχόμενο να στραβώσει οτιδήποτε. Από τον Παναθηναϊκό, πάντως, έλεγαν χθες πως βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με τον Δώνη και δύσκολα θα χαλάσει.

Αρνήθηκε 1,1 εκατ. για Κουρμπέλη

Τις τελευταίες μέρες είχε αναπτυχθεί μια φημολογία πως σύλλογος του εξωτερικού θα κάνει πρόταση για τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Και πως αυτή η πρόταση θα ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. Εξού και οι διαρροές τις τελευταίες μέρες από πλευράς Παναθηναϊκού για απαιτήσεις που ξεκινούν από τρία εκατομμύρια ευρώ για τον αρχηγό.

Πράγματι πριν από λίγες μέρες ήρθε πρόταση για τον Κουρμπέλη και η ομάδα ήταν η Σπάρτα Πράγας από την Τσεχία. Η προσφορά της άγγιζε το 1,1 εκατ. ευρώ, ωστόσο στον Παναθηναϊκό αρνήθηκαν και όπως έλεγαν χθες, ο έλληνας μέσος δεν είναι προς πώληση, αφού θα αποτελέσει την κολόνα της ομάδας την επόμενη σεζόν.

Τέλος ο Λουτσιάνο

Παρελθόν και επίσημα από τον Παναθηναϊκό αποτελεί από χθες ο Λουτσιάνο Νέβες. Ο Βραζιλιάνος απέρριψε την πρόταση για νέο συμβόλαιο με μείωση αποδοχών και χθες λύθηκε και τυπικά η συνεργασία μαζί του.

Στον Παναθηναϊκό αναμένεται να… φουλάρουν για να διατηρήσουν στο ρόστερ της ομάδας τον Εργκους Κάτσε, όπως σας ενημερώσαμε και χθες. Ο αλβανός χαφ αποτελεί προτεραιότητα για τους Πράσινους, ο Δώνης τον θέλει προκειμένου να τον «κουμπώσει» μαζί με τον Κουρμπέλη και μένει να συμφωνήσουν οι Πράσινοι με τον ΠΑΟΚ για να γίνει η τροποποίηση στο συμβόλαιο του δανεισμού του και ο παίκτης να μείνει και την επόμενη σεζόν στο Τριφύλλι.