Μανίκια σήκωσε από χθες ο Μαρίνος Ουζουνίδης, με τον νέο τεχνικό της ΑΕΚ να επισκέπτεται νωρίς το πρωί τα Σπάτα και να ξεναγείται στους χώρους από τον Νίκο Λυμπερόπουλο και τον Βασίλη Δημητριάδη. Λίγο αργότερα, ο Ουζουνίδης αναχώρησε από τις εγκαταστάσεις της Ενωσης με προορισμό τα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι. Οπου μαζί με τον Χριστόφορο Κόλα βρέθηκε στο γραφείο του Νίκου Λυμπερόπουλου. Συζητώντας μαζί του αλλά και με τους ανθρώπους που τρέχουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό για τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν.

Οπως προκύπτει από όσα έγιναν γνωστά, η ΑΕΚ βάζει μπροστά για να κλείσει άμεσα έναν φορ και έναν εξτρέμ, κάνοντας παράλληλα κινήσεις στην αγορά και για έναν αμυντικό χαφ. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά των παικτών που αναζητεί η Ενωση, για την επίθεση θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί ένας φορ στο στυλ του Αραούχο. Για τον οποίο θα γίνει προσπάθεια από μεριάς ΑΕΚ, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που παρουσιάζει η υπόθεση. Ενώ για τα άκρα, αναζητείται ένας παίκτης αριστεροπόδαρος, που θα μπορεί να παίξει και στις δύο πτέρυγες.

Τέλος, για το θέμα του χαφ στόχος είναι να ενταχθεί στην ομάδα ένας ποδοσφαιριστής δυναμικός και υψηλόσωμος, που θα μπορεί με την ίδια άνεση να παίξει στο πλευρό του Σιμόες, αλλά και στη θέση του. Καθώς εκεί έχει εντοπιστεί κενό από τον έλληνα τεχνικό.

Η ΑΕΚ θέλει και οι τρεις προσθήκες που προαναφέραμε να ολοκληρωθούν πριν από την αναχώρηση της ομάδας για το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Προκειμένου να είναι στη διάθεση του Ουζουνίδη και από εκεί και πέρα να αποφασιστεί ποιες κινήσεις θα χρειαστούν ακόμα πριν από την έναρξη των βασικών υποχρεώσεων των Κιτρινόμαυρων.

Καταγγέλλει τον δήμο για παρανομίες

Σε νέες καταγγελίες για τη δράση της δημοτικής Αρχής στο άλσος προχώρησε χθες η ΑΕΚ, με την Ενωση να αναφέρει μέσω επίσημης ανακοίνωσης πως ο δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας επιχειρεί να διατηρήσει τον σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμματοφόρων, ανοίγοντας νέα πόρτα! Κάτι που για να συμβεί απαιτεί την κοπή δένδρων που υπάρχουν στον χώρο.

Παράλληλα, καλεί εκ νέου τον εισαγγελέα να πάρει θέση, προχωρώντας εδώ και τώρα στο κλείσιμο των παράνομων εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο άλσος και συγκεκριμένα στα όρια του νέου γηπέδου της Ενωσης. Η κατασκευή του οποίου προχωρά κανονικά και μάλιστα μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν ενταχθεί στο εργοτάξιο και οι προκατασκευασμένες εξέδρες της «Αγια-Σοφιάς». Για τις οποίες έχει ήδη γίνει η σχετική παραγγελία στην εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή τους.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει:

«Ενώ έπρεπε εδώ και καιρό να έχει κλείσει την αυθαίρετη –βάσει νόμου και της απόφασης του ΣτΕ –εγκατάσταση των οχημάτων καθαριότητας, ο δήμος προχωρά σε νέες εργασίες! Κύριε Εισαγγελέα, σας ζητάμε να παρέμβετε αμέσως για να διαπιστώσετε και να σταματήσετε τη νέα παρανομία! Τι κάνουν άραγε οι αρμόδιοι φορείς; Γιατί δεν κινείται η Αστυνομία; Γιατί δεν παρεμβαίνει η Πολεοδομία; Γιατί δεν επιλαμβάνεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση; Γιατί δεν ασχολείται η Υπηρεσία Κατεδαφίσεων Αυθαιρέτων; Κύριε Εισαγγελέα, σας παρακαλούμε να σταματήσετε το έγκλημα! Ο δήθεν προστάτης του περιβάλλοντος, δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και οι Υπηρεσίες του καταστρέφουν και άλλο κομμάτι του Αλσους με τα σκουπίδια! Κάποια στιγμή η βεβαιωμένη με πιστοποίηση των κρατικών φορέων παρανομία θα πρέπει να σταματήσει! Κύριε Εισαγγελέα, δώστε ένα τέλος».