Ο Ουζουνίδης είχε χθες την πρώτη του γνωριμία με τις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ στα Σπάτα, επιβλέποντας όλους τους χώρους και το κέντρο αποκατάστασης. Αυτόπτης μάρτυρας της ξενάγησης μού είπε πως  το τελευταίο ήταν και εκείνο που εντυπωσίασε περισσότερο τον έλληνα τεχνικό, αφού διαπίστωσε πως διαθέτει όλα όσα χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής για την αποθεραπεία του. Να αναφέρω ότι εδώ και λίγους μήνες γίνεται στα Σπάτα και όχι στο Ιατρικό Κέντρο.

Βιασύνη χωρίς λόγο

Βιάστηκε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να βγάλει προς τα έξω πως υπήρξε οριστική συμφωνία με τον Γιώργο Δώνη. Και ίσως γυρίσει μπούμερανγκ αυτό. Δεν λέω πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να χαλάσει η δουλειά, το αντίθετο μάλιστα. Αλλά το να τελειώνει μια κουβέντα και σαν ΠΑΕ να σπεύδεις να φωνάζεις ότι η συμφωνία είναι ένα βήμα πριν την οριστικοποίησή της ενώ υπάρχει απόσταση όσον αφορά στη χρονική διάρκεια, μόνο το καλύτερο δεν μοιάζει, κυρίως απέναντι στον συνομιλητή σου.

Το μουσείο δεν φτάνει

Αυτή η τροπαιοθήκη έχει αμέτρητες κούπες. Αναφέρομαι σε αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης. Οπως πληροφορούμαι από την Ισπανία, το 13ο Κύπελλο Πρωταθλητριών (ή Τσάμπιονς Λιγκ για να πιάσω και τη νεότερη γενιά) δεν χωρά στις προθήκες και συνεπώς οι υπεύθυνοι θα προχωρήσουν σε κάποιες αλλαγές. Δεν θα είναι μεγάλες σε χρονική διάρκεια. Κοντά μία εβδομάδα θα κρατήσουν οι εργασίες.

Χωρίς άγχος

Ο Παναθηναϊκός απάντησε αρνητικά στην πρόταση της Σπάρτα Πράγας για τον Κουρμπέλη, αναφέρει το ρεπορτάζ. Αν αληθεύει το ποσό (1 εκατ. ευρώ) που έδιναν οι Τσέχοι, δεν είχαν και πολλές ελπίδες. Ακόμα όμως κι αν η πρόταση ήταν καλύτερη, το θέμα είναι αν θα δεχόταν να πάει ο Κουρμπέλης. Και μάλλον ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν έχει ιδιαίτερη προτίμηση στην Πράγα.

Οχι μία, δύο

Πολύ ενδιαφέρουσα μέρα στην Τρίπολη. Εάν μάλιστα επιβεβαιωθεί η αίσθηση που πλανάται μπορεί εύκολα ο Αστέρας να χωρέσει σε ανακοίνωση όχι μία αλλά δύο μεταγραφές πρώτης γραμμής. Θα δείξει. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έχει προχωρήσει αρκετά τον προγραμματισμό της σε αντίθεση με τις περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Αυτά μου λέει άνθρωπός μου από την Αρκαδία, αυτά σας μεταφέρω.

Ξύλο!

Ο Γιάννης Γιαννιώτας έπαιξε ξύλο με τον συμπαίκτη του Χάβι Οντιβέρος στην προπόνηση της Βαγιαδολίδ. Τα νεύρα είναι τεντωμένα καθώς η ομάδα διεκδικεί θέση στα μπαράζ ανόδου. Η αψιμαχία έφερε την ένταση, πιάστηκαν μετά στα χέρια, με τον  Οντιβέρος τελικά να χτυπά στο πρόσωπο τον 25χρονο επιθετικό, ο οποίος μάτωσε στα χείλη και δεν συνέχισε την προπόνηση εν αντιθέσει με τον συμπαίκτη του. Αργότερα ειπώθηκε ότι τα βρήκαν. Ηταν μόνο για να ανάψουν τα αίματα!

Λαχτάρησε λόγω

του μικρού

Στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ βρέθηκε ο Νικ Καλάθης που ακόμα καλά καλά δεν έχει ξεπεράσει το σοκ με το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη (όταν τον διεμβόλισε οδηγός μεγάλης ηλικίας που είχε παραβιάζει το stop). Η αγωνία του διεθνούς γκαρντ δεν ήταν τόσο για τον ίδιον και τη γυναίκα του, αλλά για τον μικρό γιο τους, που ευτυχώς ήταν καλά δεμένος στο καθισματάκι στην πίσω θέση. Αυτό πρέπει να συμβαίνει με όλα τα παιδιά! Μόλις πήραν το ΟΚ στο νοσοκομείο πως τα πάντα ήταν εντάξει, ο Νικ και η σύζυγός του ηρέμησαν.

Χθες, διαπίστωσα, ότι ήρθαν και τα συγχαρητήρια από την Ευρωλίγκα για μια εξαιρετική χρονιά στην οποία, όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο, ο γκαρντ του Παναθηναϊκού πρόσθεσε ένα ακόμη προσωπικό ρεκόρ στο βιογραφικό του. Συγκεκριμένα, αυτό για τις περισσότερες ασίστ σε μία χρονιά. Ο έλληνας γκαρντ μοίρασε 249 ασίστ αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Κέβιν Πάνγκος της Ζαλγκίρις με 212 και τρίτο τον Βασίλη Σπανούλη με 201.

Θα κέρδιζε περίπατο και τις εκλογές!

Το είπαν και το έκαναν. Ο Δήμος του Κάουνας τίμησε τον άνθρωπο που έχει διαφημίσει τόσο πολύ την πόλη  με το έργο του στη Ζαλγκίρις (φωτογραφία). Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Κάουνας σε ειδική τελετή όπου την παράσταση έκλεψε η ελληνίδα καλλονή σύζυγός του Αννα Δούκα,  η οποία φορούσε και την κλασική φανέλα της Ζαλγκίρις που πίσω έχει το σύνθημα «Δεν τα παρατάμε ποτέ, είμαστε γυναίκες Ζαλγκίρις»! Ακόμη και τα παιδιά του Σάρας εμφανίστηκαν με τα μπλουζάκια της τρίτης ομάδας στη φετινή Ευρωλίγκα.

Ντέρμπι τίτλου

Ολυμπιακός/ΙΕΚ Ξυνή – ΑΕΚ, πράξη τρίτη σήμερα (17.30 – ΕΡΤ3) στο Μελίνα Μερκούρη. Εάν η Ενωση φύγει νικήτρια θα κατακτήσει τον τίτλο της Handball Premier, αφού προηγείται ήδη με 2-0. Σε αντίθετη περίπτωση οι δύο ομάδες θα ξαναπαίξουν στο ΟΑΚΑ το Σάββατο.

Συλλογή μεταλλίων

Καρέ χρυσών συμπλήρωσε η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών σε πάγκο που ολοκληρώθηκε στην Μπερκ Σουρ Μερ της Γαλλίας. Ο Κώστας Δήμου (+107 κιλά) και ο Γκρέμισλαβ Μωυσιάδης (+80 κ.) ήταν οι νέοι θριαμβευτές για τα ελληνικά χρώματα μετά τις πρωτιές των Πασχάλη Κουλούμογλου (-59 κ.) και Θανάση Βαγενά (-65 κ. νέων). Μάλιστα, αξίζει να αναφέρω ότι ο Κώστας Δήμου (που σήκωσε 230 κιλά) εκτός από το χρυσό μετάλλιο κατέρριψε και το δικό του ρεκόρ Ευρώπης που ήταν 229 κ.