Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένδεκα άλλοι τραυματίστηκαν όταν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής επλήγη πρατήριο καυσίμων το βράδυ του Σαββάτου στη Σαναά, την πρωτεύουσα της Υεμένης, δήλωσαν ιατρικές πηγές.

Η Πολεμική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας, του σουνιτικού βασιλείου που ηγείται της στρατιωτικής συμμαχίας η οποία επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη εναντίον των φιλοϊρανών σιιτών ανταρτών Χούθι το 2015, εξαπολύει επιδρομές σχεδόν καθημερινά στη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου.

Το πρατήριο της Yemen Oil Co. (YCO) επλήγη κατά τη διάρκεια επιδρομών αμέσως μετά τη δύση του ηλίου και τη διακοπή της νηστείας τον ιερό μήνα του ραμαζανιού, διευκρίνισαν αυτόπτες μάρτυρες.

Κατέρριψαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Οι σαουδαραβικές δυνάμεις παράλληλα αναχαίτισαν και κατέστρεψαν τηλεχειριζόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος – ιρανικής κατασκευής κατ" αυτές – που είχε στόχο το διεθνές αεροδρόμιο Αμπχα, στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, όχι μακριά από τα σύνορα με την Υεμένη, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της συμμαχίας υπό το Ριάντ, συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλα αραβικά κράτη επενέβησαν στρατιωτικά στην Υεμένη το 2015, με στόχο να αποκαταστήσουν την εξουσία της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, η οποία είχε εκδιωχθεί από την πρωτεύουσα.

Έκτοτε, στη σύγκρουση έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι και πάνω από 55.000 άλλοι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πάνω από 2.200 άλλοι έχουν πεθάνει από χολέρα, καθώς η Υεμένη έχει μετατραπεί σε θέατρο της «χειρότερης ανθρωπιστικής κρίσης στον κόσμο», σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.