Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στο Μπάκιγχαμ μετά την αποκάλυψη ότι ένας τζιχαντιστής είχε σχεδιάσει (ή παρακινούσε) να σκοτώσει τον 4χρονο πρίγκιπα Τζόρτζ, γιο του Ουίλιαμ και της Κέιτ. Μάλιστα το σχέδιο προέβλεπε τη δηλητηρίαση του παιδιού μέσα στο σχολείο του.
Τα βρετανικά μέσα μεταδίδουν ότι συνελήφθη ο τζιχαντιστής Χουσεϊν Ρασίντ λίγο πριν ταξιδέψει στη Συρία.
Η σύλληψη έγινε τον περασμένο Νοέμβριο με τον Ρασίντ να κατηγορείται για ενδεχόμενη απόπειρα δολοφονίας του μικρού πρίγκιπα Τζορτζ και, συγκεκριμένα, πως παρακινούσε άλλους ομοϊδεάτες του να δηλητηριάσουν παγωτά και να τα μοιράσουν στο σχολείο.
Ο 32χρονος, είχε αναρτήσει στα social media μια φωτογραφία του μικρού πρίγκιπα μαζί με την διεύθυνση του σχολείου Thomas’s Battersea στην περιοχή Wandsworth του Λονδίνου, ενώ διαφαίνεται και η «φιγούρα» ενός τζιχαντιστή υπό τη λεζάντα «δεν θα αφήσουμε ούτε τη βασιλική οικογένεια».

Ενώπιον του δικαστηρίου, οι συνεδριάσεις του οποίου αναμένεται να διαρκέσουν έξι εβδομάδες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ενώ από τις έρευνες των Αρχών προκύπτει πως ήθελε να σχεδιάσει και τρομοκρατικά χτυπήματα στην Νέα Υόρκη και στην Αυστραλία.