Ο Κάρλο Αντσελότι επιστρέφει στην Ιταλία ύστερα από εννέα χρόνια για να αναλάβει τη Νάπολι. Ο ιταλός τεχνικός αποχώρησε από τη Μίλαν το 2009 και άρχισε την ευρωπαϊκή περιοδεία του με σταθμούς στο Λονδίνο (Τσέλσι), το Παρίσι (Παρί Σεν Ζερμέν), τη Μαδρίτη (Ρεάλ) και το Μόναχο (Μπάγερν). Τώρα επιστρέφει στην πατρίδα του και συμφώνησε για συμβόλαιο τριών χρόνων με τον πρόεδρο της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, ο οποίος νωρίτερα είχε αποχαιρετήσει τον Μαουρίτσιο Σάρι που ήταν στον πάγκο της ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Σάρι είναι ο πρώτος υποψήφιος να αναλάβει την Τσέλσι, θεωρώντας σίγουρη τη λύση της συνεργασίας με τον Αντόνιο Κόντε.

Ο Σάρι στην τριετία που έμεινε στο Σαν Πάολο οδήγησε δύο φορές τη Νάπολι στη δεύτερη θέση και άλλη μία στην τρίτη.

Η δεύτερη χθεσινή ανακοίνωση προπονητή ήταν από την Αγγλία. Η Αρσεναλ ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον Ουνάι Εμερι, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια εργάστηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Εμερι θα είναι ο αντικαταστάτης του Αρσέν Βενγκέρ και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο έναντι 5,7 εκατ. ευρώ ετησίως. «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ιστορίας της Αρσεναλ» είπε ο 47χρονος τεχνικός, που οδήγησε τρεις φορές τη Σεβίλλη στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ.

Για Ιαπωνία και Αμερική

Δύο σπουδαίοι ποδοσφαιριστές ταξίδεψαν χθες στους νέους σταθμούς της καριέρας τους. Ο Αντρές Ινιέστα είναι στην Ιαπωνία για τη Βίσελ Κόμπε, ενώ ο Γουέιν Ρούνι στην Ουάσιγκτον για να υπογράψει στην DC Γιουνάιτεντ και να αγωνιστεί στο αμερικανικό πρωτάθλημα.