Σε παρτίδα «πόκερ» για πολύ δυνατούς παίκτες εξελίσσεται η υπόθεση αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Από τη μία πλευρά ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, που έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, έχει υπογράψει MoU με τον Γιάννη Αλαφούζο και διενεργεί οικονομικό έλεγχο στην ΠΑΕ και, από την άλλη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που επιμένει και αναμένεται να επιμείνει ακόμα περισσότερο αν υπάρξει θετική κατάληξη των συζητήσεων με την κυβέρνηση για το Athens Alive.

Και στη μέση ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ που έδειξε πριν από μερικές μέρες ξεκάθαρη προτίμηση προς τον ταϊλανδό επιχειρηματία, βάζοντας «πάγο» στον Γιαννακόπουλο με την άρνησή του να του παραδώσει το μάνατζμεντ, καλείται και εκείνος να πάρει μια απόφαση, αν ο Γιαννακόπουλος επιστρέψει στο «παιχνίδι».

Και καλείται, παράλληλα, να προχωρήσει σε πρόσληψη προπονητή και στον σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής μέρας σαν να μην υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα. Βάζοντας χρήματα, για να πληρώνει υποχρεώσεις και παίκτες, μειώνοντας το μπάτζετ και δεχόμενος τα «πυρά» του κόσμου. Η θέση του Αλαφούζου όσο ο Παναθηναϊκός δεν περνάει στα χέρια κάποιου άλλου είναι δεδομένο ότι θα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο και αυτό θα αναφέρει σήμερα και στον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ με τον οποίο θα τα πουν από κοντά.

Επί της ουσίας θα προσπαθήσει να τον πείσει να επισπεύσει τις διαδικασίες και να είναι σε θέση άμεσα να δώσει τις όποιες απαντήσεις ώστε να γνωρίζει και ο ίδιος ο Αλαφούζος τι θα πράξει αν μέσα στις επόμενες μέρες υπάρξει νέα πρόταση. Είτε από το Athens Alive και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο είτε από κάποιον άλλον (υπάρχει φήμη τις τελευταίες μέρες και για τρίτη πρόταση!).

Ο Παϊρότζ, πάντως, επανήλθε στην επικαιρότητα και μάλιστα… δυναμικά. Ηρθε στην Αθήνα κάτω από άκρα μυστικότητα το βράδυ της Τρίτης, συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους της Delloitte, τα είπε με κυβερνητικά στελέχη και σήμερα έχει προγραμματίσει να δει Αλαφούζο, Νταμπίζα (αν προλάβει να έχει γυρίσει) και να πάει στο Κορωπί. Ωστόσο, παραμένει ένα… πέπλο μυστηρίου γύρω του, με τις πληροφορίες να βγαίνουν με το «σταγονόμετρο» σε αντίθεση με την προηγούμενη παρουσία του, που οι συνεργάτες του και ο ίδιος ήταν λαλίστατοι.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να παίρνει οριστικά την απόφαση να ηγηθεί της προσπάθειας για να «αναγεννήσει» τα τμήματα της ομάδας. Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα έχουν οδηγήσει σε μαρασμό σχεδόν όλα τα τμήματα με αναιμικές ομάδες, απλήρωτους παίκτες και προπονητές και τραγική αγωνιστική πορεία και ο Γιαννακόπουλος μπαίνει μπροστά. Πρόσφατα μέλος του νομικού τμήματος της ΚΑΕ εκπροσώπησε τον Παναθηναϊκό σε συνεδρίαση του ΔΣ στη λίγκα του βόλεϊ και προανήγγειλε την ενασχόληση του Γιαννακόπουλου με τα κοινά της ανδρικής ομάδας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι κινήσεις για να συγκροτηθεί ψηφοδέλτιο το οποίο θα κατέβει στις εκλογές και όπως φαίνεται θα είναι και το μοναδικό.

Το πιο σημαντικό είναι ότι θα επιχειρηθεί να γίνει εξυγίανση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, του οποίου τα χρέη σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις ξεπερνούν τα 3.000.000 ευρώ και έχουν δημιουργηθεί είτε από κακή διαχείριση είτε κυρίως από την πτώση των εσόδων που προέρχονται από το ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο αποτελεί και τον βασικό αρωγό του Ερασιτέχνη λόγω της χρήσης του γηπέδου.

Οριστικό το -6

Χθες η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, παρουσία αξιωματούχων της FIFA, ενέκρινε την εισήγηση της Λίγκας για αλλαγή του κανονισμού για υποβιβασμό των μη αδειοδοτημένων ΠΑΕ. Ετσι ο Παναθηναϊκός και όσοι δεν αδειοδοτηθούν, ξεκινούν με -6 και μεταγραφικό περιορισμό.