Η έλευση του Νίκου Νταμπίζα και η επικείμενη συμφωνία με τον Γιώργο Δώνη φέρνουν ξανά στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού το… ποδόσφαιρο. Συζητήσεις για ανανεώσεις, σκέψεις για μεταγραφές, πλάνα για την επόμενη μέρα.

Ο Παναθηναϊκός θα μάθει και επίσημα μέσα στο επόμενο διήμερο τις κυρώσεις που θα έχει λόγω της μη αδειοδότησης, αν και ήδη ο προγραμματισμός γίνεται βάσει αυτών που έχουν διαρρεύσει. Δηλαδή με την προοπτική μιας μεταγραφής άνω των 23 ετών και με αναμονή στο αν μπορεί να γίνει κάτι με τις περιπτώσεις των Κάτσε και Μυστακίδη, τους οποίους ο Δώνης θα ήθελε να διατηρήσει στο ρόστερ της ομάδας και την επόμενη σεζόν.

Λογικό είναι η πρώτη σκέψη να αφορά τον επιθετικό. Ενα κλασικό «εννιάρι» που έλειψε πολύ από τους Πράσινους κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν και μετά την αποχώρηση του Τσάβες. Ωστόσο το δίλημμα που τίθεται στους Νταμπίζα και Δώνη αφορά το αν η επιλογή για παίκτη άνω των 23 ετών θα αφορά τον επιθετικό ή τον κεντρικό αμυντικό.

Ο Δώνης δεν θέλει να χάσει τον Κουρμπέλη από τα χαφ, βάζοντάς τον στο κέντρο της άμυνας, θεωρώντας πως ο Παναθηναϊκός θα χάσει περισσότερα πράγματα απ’ όσα θα κερδίσει με τη μετακίνηση του αρχηγού του. Το ίδιο ισχύει και για τον Νίκο Νταμπίζα, που πιστεύει πως η ομάδα έχει ανάγκη από έναν κεντρικό αμυντικό-ηγέτη, που θα κάνει τη διαφορά και παράλληλα δεν θα χρειαστεί να «θυσιάζεται» ο Κουρμπέλης.

Το ιδανικό για τον Παναθηναϊκό σε μία τέτοια περίπτωση θα ήταν να παραμείνουν και ο Μυστακίδης και ο Μολίνς, ωστόσο είναι άγνωστο τι θα γίνει με τους περιορισμούς που υπάρχουν. Αν πάντως τα καταφέρει, τότε είναι δεδομένο ότι η… υπέρβαση θα γίνει για ποδοσφαιριστή στο κέντρο της άμυνας.

Χρήστος Δώνης έως το 2020

Παίκτης του Παναθηναϊκού για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα θα παραμείνει ο Χρήστος Δώνης. Οπως είχατε ενημερωθεί από «ΤΑ ΝΕΑ» από τις 10 Μαΐου, ο έλληνας μέσος είχε έρθει σε συμφωνία με τον Βασίλη Κωνσταντίνου, αφού είχε αποδεχθεί την προσφορά του Παναθηναϊκού, που αφορούσε αύξηση αποδοχών του ποδοσφαιριστή.

Οι Πράσινοι εκτίμησαν τα βήματα προόδου του Δώνη και τη συμπεριφορά του εντός και εκτός γηπέδου στη δύσκολη σεζόν που πέρασε, ο Δώνης βρήκε νέα κίνητρα και φυσικά ρόλο έπαιξε και η επικείμενη συμφωνία του πατέρα του με τον Παναθηναϊκό. Χθες ο Δώνης βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ, υπέγραψε για δύο ακόμα χρόνια και μένει πλέον η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τις ποινές προκειμένου να προχωρήσουν οι Πράσινοι και στην επίσημη ανακοίνωση.

Σειρά ο Ευαγγέλου

Επόμενος που αναμένεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο είναι ο Στέφανος Ευαγγέλου. Ο Νίκος Νταμπίζας άλλαξε το κλίμα που είχε διαμορφωθεί για τον νεαρό αμυντικό, ο οποίος ήταν στην πόρτα της εξόδου από τους Πράσινους και πλέον έχει επέλθει συμφωνία. Δεν αποκλείεται μάλιστα ακόμα και σήμερα να πάει και αυτός στα γραφεία της ΠΑΕ και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Την ίδια ώρα, ο Νίκος Νταμπίζας εξακολουθεί να παλεύει την περίπτωση του Ρόμπιν Λουντ, που είναι και η πιο δύσκολη. Ο παίκτης ψάχνεται να βρει ομάδα στην Αγγλία, ο Παναθηναϊκός τού έχει πει πως θα τον περιμένει (δεν έχει άλλωστε περιθώρια να μην περιμένει) και με την επιστροφή του Νταμπίζα από την Αγγλία αναμένεται το καθοριστικό ραντεβού με τον ατζέντη του.