Η «δημοκρατία» του ποδοσφαίρου προκαλεί πολλά προβλήματα στους φιλάθλους των φιναλίστ του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ. Τακτική της UEFA είναι η ανάθεση του κορυφαίου αγώνα της σεζόν σε όλες τις χώρες που διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές για να τον φιλοξενήσουν. Είναι όμως αρκετό αυτό από μόνο του;

Το υψηλό κόστος του ταξιδιού, οι απειλές για απεργιακές κινητοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στα αεροδρόμια του Κιέβου, αλλά κυρίως τα εξωφρενικά ποσά που ζητούν οι ξενοδόχοι της ουκρανικής πρωτεύουσας για μια διανυκτέρευση ανάγκασαν 2.200 μέλη της Ρεάλ Μαδρίτης να επιστρέψουν τα εισιτήρια του τελικού.

Αήθης έχει χαρακτηριστεί η συμπεριφορά πολλών ξενοδόχων της ουκρανικής πρωτεύουσας. Θεωρώντας τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ καλή ευκαιρία για να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη, εκτόξευσαν τις τιμές σε δυσθεώρητα επίπεδα, ενώ δωμάτια που είχαν κλείσει φίλαθλοι τους προηγούμενους μήνες τα ακύρωσαν επικαλούμενα ανόητες δικαιολογίες προκειμένου να τα προσφέρουν σε νέες υψηλότερες τιμές.

Ενα hostel, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του Κιέβου, χρεώνει τη διανυκτέρευση το διήμερο του τελικού 1.300 ευρώ, όταν σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία η χρέωση είναι μόλις 16 ευρώ.

Κάποια ξενοδοχεία ενημέρωσαν πελάτες που είχαν κλείσει δωμάτια για το διήμερο 25-26 Μαΐου πως δεν ισχύει η κράτησή τους γιατί εκείνες τις ημέρες δεν θα έχουν φως ή νερό!

Ενα άλλο ξενοδοχείο με μεγαλύτερη φαντασία ακύρωσε τις κρατήσεις υποστηρίζοντας πως το σύστημα του υπολογιστή δέχτηκε επίθεση από ιό και επέτρεψε τις κρατήσεις των δωματίων ενώ κανονικά αυτά ήταν ήδη κρατημένα! Τριάστερο ξενοδοχείο τρία χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του Κιέβου χρεώνει τη βραδιά 4.181 ευρώ το διήμερο 25-27 Μαΐου, όταν τις άλλες ημέρες η χρέωση είναι 77 ευρώ. Πολλοί Ουκρανοί βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί, ανοίγουν τα σπίτια τους να φιλοξενήσουν τους φιλάθλους χωρίς κανένα αντάλλαγμα!

Μπάρμπεκιου

Στο μεταξύ, οικογενειακό μπάρμπεκιου διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή ο Ζινεντίν Ζιντάν στους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης μετά την προπόνηση στο Βαλδεμπέμπας.

Στους δύο προηγούμενους τελικούς, στο Μιλάνο και το Κάρντιφ, ο γάλλος προπονητής είχε κάνει ακριβώς το ίδιο προφανώς για ψυχολογικούς λόγους και η Ρεάλ κατάφερε να κατακτήσει αντίστοιχες φορές το τρόπαιο.

Στο Κίεβο θα ταξιδέψει και ο Δον Χουάν Κάρλος καθώς ο βασιλιάς Φελίπε Στ’ δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί. Ο πρώην ισπανός βασιλιάς θεωρείται γουρλής για τη Ρεάλ Μαδρίτης και είχε παρακολουθήσει και τον περυσινό τελικό στο Κάρντιφ. Την Πέμπτη 17 Μαΐου ο δήμαρχος του Λίβερπουλ Τζο Αντερσον και εκπρόσωποι του ομώνυμου συλλόγου συναντήθηκαν για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες των πανηγυρικών εκδηλώσεων της πόλης την προσεχή Κυριακή, στην περίπτωση που οι Κόκκινοι κατακτήσουν το τρόπαιο. Η συνεννόηση κρίθηκε επιβεβλημένη γιατί το Σαββατοκύριακο θα φιλοξενηθούν στο Λίβερπουλ δύο δημοφιλείς εκδηλώσεις για το κρασί Μπορντό και αγώνες ιστιοπλοΐας. Η πορεία του ανοιχτού λεωφορείου με τους θριαμβευτές θα ξεκινήσει από το λιμάνι του Λίβερπουλ και θα καταλήξει στο Liverpool Olympia.

Το καλλιτεχνικό μέρος

Η αλβανικής καταγωγής αγγλίδα τραγουδίστρια και στιχουργός Ντούα Λίπα θα τραγουδήσει στην τελετή έναρξης του τελικού στο στάδιο Ολιμπίνσκι του Κιέβου. Η 22χρονη ερμηνεύτρια είναι η νεότερη σόλο καλλιτέχνιδα που έφτασε το ένα δισεκατομμύριο views στο YouTube. Θα ερμηνεύσει τραγούδια από το πρώτο της άλμπουμ που φέρει το όνομά της και έχει γίνει πλατινένιο σε 18 χώρες.