Σε προεκλογικούς ρυθμούς διεξάγεται η συνεδρίαση της Βουλής για την οικονομία σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με φόντο την βια και την ανομία. Το σκηνικό έχει πολωθεί επικίνδυνα καθώς τα πρόσφατα επεισόδια σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη και οι επιθέσεις του Ρουβίκωνα κυριάρχησαν στις ομιλίες των αρχηγών.

Οι βαρύτατες εκφράσεις που ακούστηκαν από τον Αλ. Τσίπρα και τον Κ. Μητσοτάκη παραπέμπουν σε προεκλογική περίοδο και δείχνουν ότι θα υπάρξουν και στο μέλλον οξύτατες αντιπαραθέσεις κυρίως για το θέμα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή άνοιξε ο πρωθυπουργός χωρίς να κάνει καμία απολύτως αναφορά στην βια και στις απειλές που δέχθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απο μέλη του Ρουβίκωνα.
Μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα νακαταδικάσει τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα αντί να τον περιβάλει με “στοργή και προδέρμ”. “Εσείς το 2008 κάψατε την Αθήνα και δεν ζητήσατε μια συγνώμη για την Marfin, εσείς ήσασταν με τους αγανακτισμένους κι εξισώνατε την φυσική βία με τη βια των μνημονίων, εσείς μιλούσατε για κρεμάλες” είπε χαρακτηριστικά. “Σταματήστε επιτέλους να εξωραΐζετετον τραμπουκισμό αποκαλώντας τον ακτιβισμό” συμπλήρωσε. “Απελευθερώστε τα Εξάρχεια και τα Πανεπιστήμια. Τελειώνεται επιτέλους με τους Ρουβίκωνες” κατέληξε.
Στην δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι καταδικάζοντας τις απειλές που δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύοντας παράλληλα δριμύ κατηγορώ στους ακραίους όπως είπε της παράταξης. “Καταδικάζω απόλυτα τις επιθέσεις εναντίον σας όπως επίσης είναι καταδικαστέες και οι απειλές που έχω δεχθεί εγώ και ο Νίκος Κοτζιάς με επιστολές που είχαν μέσα σφαίρες” ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας όμως πως ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν τολμά να αποπέμψει τον δήμαρχο Άργους, Δημήτρη Καμπόσο, από τα όργανα της ΝΔ κι ότι σε παλαιότερη συνέντευξη του είχε πει πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει βία από την άκρα δεξιά μόνο από την άκρα αριστερά.

“ Η Αριστερά σ’ αυτόν τον τόπο ήταν πάντα στη θέση του διωκόμενου, όχι του διώκτη” κατέληξε ο Α. Τσίπρας.

«Φαρμακερές» ατάκες

Γιατί σας πείραξε που είπα για ακροδεξιούς τραμπούκους και όχι αγανακτισμένο πλήθος; Αυτό που σας πείραξε είναι ότι τους χαρακτήρισα ακροδεξιούς. Γιατί σας χαλάει; Τι είπατε σε διεθνές περιοδικό έγκυρο; Οτι στην Ελλάδα δεν υπάρχει βία από την άκρα δεξιά μόνο από την άκρα αριστερά και ότι η ΧΑ είναι σαν να μην υπάρχει

Σας χαλάει το αφήγημα ο όρος ακροδεξιοί τραμπουκοι γιατί βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Εσείς βγάλατε μία ανακοίνωση σχεδόν ίσων αποστάσεων. Kαταδικάσατε τη βία από οπου και εαν προέρχεται ; Δεν καταλάβατε κ.Μητσοτάκη από που προήλθε αυτή η επίθεση;

Εάν πρώην περιφερειάρχης και διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης τραβέλι θα μπορούσα να σταθώ;

Η ΝΔ από τη Μεταπολίτευση και μετά είχε διαχωριστική γραμμή με κόμματα και πρόσωπα του ακροδεξιού χώρου.

Υπηρχε τοτε η ΕΠΕΝ με επικεφαλής νεολαίας το Βορίδη. Αργότερα όταν η ΝΔ έγινε κυβέρνηση με Κώστα Καραμανλή υπήρξε το ΛΑΟΣ, ο οποιος έκανε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία είχε μία σαφή θέση στο Σκοπιανό, την οποία υπερασπίζεται σήμερα αυτή η κυβέρνηση.

Σήμερα όμως ο κορμός του κόμματος αυτού, του ΛΑΟΣ, είναι ηγετική πτέρυγα στο κόμμα σας.

Η αριστερά σε αυτόν τον τόπο κ. Μητσοτάκη ήταν πάντα στη θέση του διωκώμενου όχι του διώκτη. Τη βία του κράτους και του παρακράτους την έχει υποστει στα ξερονήσια, στις φυλακές και τους δρόμους. Απο το Λαμπράκη μέχρι και τον Τεμπονέρα και τον Παύλο Φύσσα.

Αυτά που συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη θυμίζουν εποχές γκοτζαμάνηδων που η Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να επιστρέψουν ποτέ.

Απαντήσεις Μητσοτάκη

Σηκώνοντας το γάντι και ξανά σε υψηλούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: Επαναλάβατε το σύνθημα η Ελλάδα δε γυρίζει πίσω. Σκέφτηκα ότι κάτι μου θυμίζει. Είναι το σύνθημα που είχε χρησιμοποιήσει ο Μητσοτάκης το 1993. Σκέφτηκα να σας το πω γιατί δεν το ξέρετε και ήταν μία εκλογή που για εμάς δεν πήγε καλά.

Καλοδεχούμενη η καταδίκη της απειλής εναντίον μου από μέλος του Ρουβίκωνα. Σε μένα και στη ΝΔ απειλές δεν περνάνε

Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί -Πρέπει να διαλέξετε ποιους θα προστατέψετε

Λέτε ότι η ΝΔ έχει κάποια ιδεοληπτική σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Εσείς μαζί με τη Χρυσή Αυγή ρίξατε την κυβέρνηση Σαμαρά, να μη ξεχνιόμαστε, εσείς με τη Χρυσή Αυγή θέλατε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο

Για ρίξτε μια ματιά στον συγκυβερνήτη σας -Οι ΑΝΕΛ δεν είναι στο κέντρο επειδή κάθονται στο κέντρο της αίθουσας. Ο κ. Πάνος Καμμένος δεν μου φαίνεται τελευταία να είναι εξαιρετικά πρόθυμος να σας υπερασπιστεί.

Αυτά τα περί εκλεκτικής συγγένειας ΝΔ και Χρυσής Αυγής να τα αφήστε

Οσο για τον κ. Ψωμιάδη να ρωτήσετε την κυρία Γεννηματά, ΚΙΝΑΛ ψήφισε -Καμμία σχέση δεν έχει με τη ΝΔ εδώ και καιρό

Επίσης και η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στο θέμα της ανομίας, λέγοντας πως η κυβέρνηση απο την μια λέει πως καταδικάζει την βια και απο την άλλη την δικαιολογεί ως αγανάκτηση.

Η βίλα των Podemos

Η πισίνα των Ποδέμος βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης Τσίπρα – Μητσοτάκη. Αρχικά, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι στις επερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει την στήριξη του Ιγκλέσια των Ποδέμος γιατί πλέον ασχολείται με την βίλα του. Στην συνέχεια σήκωσε το γάντι ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για λαικίστικα σχόλια. Εκείνη την στιγμή απο τα έδρανα η

Σοφία Βούλτεψη του φώναξε: «πρόσεξε μην μπει ο Ρουβίκωνας στην βίλα των Ποδέμος» κάνοντας όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Ολομέλεια να ξεσπάσουν σε γέλια. Παράλληλα, με αφορμή την βίλα των Ποδέμος ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως η βίλα του Ιγκλέσια δεν είναι σαν το σπίτι του Βολταίρου και δεν συνορεύει με την βίλα του Χριστοφοράκου. «Με τις υγείες σας» κατέληξε.