Σε ένα κατάμεστο από βιβλιοφάγους και προσκεκλημένους από το χώρο του βιβλίου και της Τέχνης Παλλάς απονεμήθηκαν το βράδυ της Τρίτης για 5η συνεχή χρονιά τα Βραβεία Βιβλίου των καταστημάτων Public.

Στη φετινή ψηφοφορία που άρχισε τον περασμένο Απρίλιο και στην οποία συμμετείχαν περίπου 154.000 αναγνώστες που «έριξαν» 289.000 ψήφους στις 11 κατηγορίες του διαγωνισμού, συμμετείχαν 1.800 συγγραφείς, 160 εκδοτικοί οίκοι και 2.500 βιβλία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον ηθοποιό Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στον ρόλο του «Γραμματοκατασκευαστή» να χτίζει γράμματα και λέξεις, τα απαραίτητα των βιβλίων.

Ας δούμε όμως τη λίστα με τους νικητές:

-Ελληνικό μυθιστόρημα: Ιστορία χωρίς όνομα, Στέφανος Δάνδολος, Εκδόσεις Ψυχογιός.

-Ελληνικό διήγημα: Γονυπετείς, μια πορεία προς την αρχή, Τζούλια Γκανάσου, Εκδόσεις Γκοβόστη.

– Μεταφρασμένο μυθιστόρημα/διήγημα της χρονιάς (στην ελληνική γλώσσα): «Ο Στόουνερ», John Williams (μετάφραση Αθηνά Δημητριάδου), εκδόσεις Gutenberg.

-Ελληνικό non-Fiction: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, Τόμος Α: 1942- 1974, Αλέξης Παπαχελάς, Εκδόσεις Κυριάκος Παπαδόπουλος.

-Ελληνική σύγχρονη ποίηση: Τα πέρα μέρη, Μυρσίνη Γκανά, εκδόσεις Μελάνι.

– Παιδική Λογοτεχνία: Το τέταρτο αλογάκι, του Διονύση Λεϊμονή.

-Εφηβική Λογοτεχνία: Ο άνθρωπος φωτιά.

-Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου: Σχολείο ζαχαροπλαστικής», Χρήστος Βέργαδος, εκδόσεις Διόπτρα.

-Ελληνική πεζογραφία από πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα: Φραντσέσκα Μάνγγκελ, Η νύχτα του Σάουιν, εκδόσεις Bell.

-Ηρωίδα Eμπνευση: Αύγουστος Κορτώ- Ρένα.

-Ανεξάρτητου βιβλιοπωλείου: Βιβλιοπωλείο Σπόρος, Κηφισιά.

-Eικονογράφηση παιδικού βιβλίου:Εικονογράφος: Παναγιώτα Κατσακάλη, Η νύχτα των θαυμάτων, συγγραφέας: Βασιλική Νευροκοπλή, Εκδόσεις Λιβάνη.

-Παιδικό βιβλίο: Το απίθανο βιβλίο των αστείων υπερδυνάμεων, του Θοδωρή Τσεκούρα, εκδόσεις Petita Demas Ltd, Εικονογράφηση: Towers Michael.

-Εκδοτικό αποτύπωμα: Εκδόσεις Πατάκη.

Tη βραδιά «έντυσε» μουσικά ο δεξιοτέχνης στο πιάνο Δημήτρης Καλαντζής και το τζαζ κουιντέτο του, ενώ έκανε εμφάνιση – έκπληξη και η Μαρίνα Σάττι με τις Fones.