Εξαπίνης κατελήφθησαν τα στελέχη της Καλλιθέας πριν από τη σέντρα του προχθεσινού αγώνα με τα Τρίκαλα για την 33η αγωνιστική της Φούτμπολ Λιγκ. Η αναμέτρηση δεν προβλεπόταν να μεταδοθεί από την ΕΡΤ3, ωστόσο εμφανίστηκε ένα τηλεοπτικό βαν που ζήτησε να εισέλθει στο πάρκινγκ του Δημοτικού Σταδίου. Επιδεικνύοντας την έγγραφη άδεια που είχε εξασφαλίσει (φυσικό πρόσωπο) από τη διοργανώτρια Αρχή, το συνεργείο έστησε κανονικά τον εξοπλισμό του και ανέλαβε δράση.

Δεν επρόκειτο πάντως για κάποια αλλαγή στο τηλεοπτικό πρόγραμμα, αλλά για μία ανεπίσημη δοκιμή του VAR (Video Assistant Referee) στην Ελλάδα. Δεν τέθηκε όμως σε πλήρη λειτουργία το σύστημα. Δεν υπήρχε ανοικτή γραμμή με τον διαιτητή Αγγελο Αδαμόπουλο (Ζακύνθου) εν ώρα αγώνα, όπως συμβαίνει στις χώρες όπου εφαρμόζεται κανονικά το σύστημα.

Επρόκειτο για μία ιδιωτική πρωτοβουλία από μία εταιρεία που προφανώς θα συμμετάσχει στον εν Ελλάδι διαγωνισμό για την ανάληψη της τεχνικής υποστήριξης του εγχειρήματος. Η απόφαση άλλωστε για την εφαρμογή του VAR τη σεζόν 2018-19 στη Σούπερ Λίγκα είναι ειλημμένη.

Στήθηκαν λοιπόν κάμερες στο κέντρο και στις άκρες του Ελ Πάσο την περασμένη Κυριακή για να τραβήξει υλικό η εταιρεία. Ως δείγμα της δουλειάς της, που θα αξιοποιηθεί πιθανότατα για το προμόσιον της υποψηφιότητάς της. Ετσι, άλλοι υπάλληλοι βρέθηκαν πίσω από τις κάμερες, άλλοι σε δημοσιογραφικό θεωρείο στο Ελ Πάσο και άλλοι έμειναν μέσα στο βαν μπροστά από τα μόνιτορ.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη διαμόρφωση ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου ελέγχου (operating room) στα γήπεδα όπου θα βρίσκονται τρεις άνθρωποι: ο Video Assistant Referee (VAR), ο Assistant VAR (AVAR) και ο Replay Operator.

Τα δύο πρώτα πόστα θα καλύπτονται από εν ενεργεία ή παλαίμαχους (έμπειρους) διαιτητές και το τρίτο από εξειδικευμένο τεχνικό.

Ο ρόλος του τιμ θα είναι να ειδοποιεί τον διαιτητή όταν υπάρχει αμφιβολία για την εγκυρότητα ενός γκολ, για τον καταλογισμό ή μη ενός πέναλτι και για την υπόδειξη απευθείας κόκκινης κάρτας.