Για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτης της δικαιοσύνης κάνει λόγο σε δήλωση του σχετικά με την έφοδο του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την ίδια στιγμή τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για διχαστικό λόγο που προκαλεί ζημιά στον τόπο. 

«Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη απ" όπου και αν προέρχεται και εν τέλει υπονομεύει τη Δημοκρατία μας. Πόσο μάλλον η πρωτοφανής απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης που συνέβη χθες με την έφοδο στο ΣτΕ. Ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, τις οποίες η Κυβέρνηση, βέβαια, πολύ καλά γνωρίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωση του ο Κ. Μητσοτάκης.

Και καταλήγοντας τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας ας υπερβεί, επιτέλους, τον εαυτό του. Και ας συνειδητοποιήσει ότι ο διχαστικός του λόγος μόνο ζημία προκαλεί στον τόπο. Κι ας διασφαλίσει, όπως οφείλει, το νόμο, την τάξη, την ασφάλεια, τη συνοχή της κοινωνίας και την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Αυτή είναι, άλλωστε, η απαίτηση όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τους τοποθέτηση».