Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα διαθέσει 1.500 δωρεάν θέσεις για ανέργους στη γενική δοκιμή τής όπερας «Ναμπούκκο» του Τζουζέππε Βέρντι, την Τρίτη 29 Μαΐου, στις 21:00, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Με τον «Ναμπούκκο», μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του Βέρντι, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο, (1η, 3, 6, και 8 Ιουνίου 2018), με μία νέα εντυπωσιακή παραγωγή, σε μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν, σκηνοθεσία Λέο Μουσκάτο, με τον κορυφαίο Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά στον ομώνυμο ρόλο.

Ο «Ναμπούκκο» θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες όπερες του Τζουζέππε Βέρντι και θεωρείται ως η όπερα που ανέδειξε τον Βέρντι στη θέση του σημαντικότερου Ιταλού συνθέτη του 19ου αιώνα, ενώ σε συλλογικό επίπεδο μετατράπηκε σε σύμβολο του αγώνα για την ενοποίηση της Ιταλίας.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή του «Ναμπούκκο» -με την επίδειξη δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας- θα πραγματοποιηθεί στα ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα – Τηλ. κέντρο: 2130885700), τις εξής ημέρες και ώρες:
Πέμπτη 24 Μαΐου, από τις 12:00 έως τις 18:00.
Παρασκευή 25 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 16:00.
Σημειώνεται, ότι ο κάθε κάτοχος δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας μπορεί να πάρει έως δύο εισιτήρια.