Δική του «γραμμή» χάραξε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος στην υπόθεση Novartis. Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ζητεί τη σύσταση ειδικής επιτροπής προκειμένου να εξετάσει αποκλειστικά τη δική του περίπτωση ώστε, όπως αναφέρει, να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια και να αποδειχθεί η αθωότητά του για το συγκεκριμένο θέμα.

Παράλληλα, αναφέρει ότι οι ψευδομαρτυρίες εις βάρος του είναι παντελώς ανυπόστατες και συκοφαντικές. «Οφείλω με κάθε νόμιμο τρόπο να υπερασπιστώ την τιμή μου, την ηθική και πολιτική μου ακεραιότητα» λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι είναι αθώος και δεν διέπραξε κανένα αδίκημα. «Συνεπώς για αδικήματα τα οποία δεν διέπραξα, δεν με αφορά και η οποιαδήποτε ερμηνεία περί παραγραφής» σημειώνει. «Η αλήθεια και μόνον η αλήθεια με αφορά. Εχω ήσυχη τη συνείδησή μου διότι την περίοδο κατά την οποία διετέλεσα υπουργός Υγείας εργάστηκα με συνέπεια και οδηγό αξίες και αρχές. Δεν υπάρχει τίμημα με το οποίο μπορεί να αγοραστεί η συνείδησή μου» συμπληρώνει.

Αν και ο ίδιος θεωρεί επιτακτική ανάγκη τη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής που θα ασχοληθεί με την περίπτωσή του, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη αυτή και το αίτημά του προβλέπεται να μένει ανεκπλήρωτο.