Ζεστό καλοκαίρι αναμένεται να είναι το φετινό για τον κλάδο της υγείας. Η κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς από το επενδυτικό κεφαλαίο CVC Capital μέσω της θυγατρικής Hellenic Healthcare στη MIG με σκοπό την απόκτηση του θεραπευτηρίου Υγεία και η θετική αποδοχή της από την πλευρά της MIG ανακατεύει και πάλι την τράπουλα στον κλάδο.

Η κίνηση αυτή ήρθε ένα μήνα μετά τη παροχή πληροφοριών από τη MIG προς το CVC Capital Partners για το θεραπευτήριο Υγεία στο πλαίσιο συμφωνίας εμπιστευτικότητας που είχε προηγηθεί. Η δεσμευτική προσφορά η οποία κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευη 19 Μαΐου αφορά την απόκτηση του 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του Υγεία με συνολικό τίμημα τα 197,97 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,92 ευρώ ανά μετοχή. Η πρόταση αυτή μάλιστα προσφέρει την δυνατότητα στη MIG να αποκτήσει το 10% της Hellenic Healthcare.

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ. Το θεραπευτήριο Υγεία βρισκόταν εδώ και καιρό στο στόχαστρο του CVC, που τον τελευταίο χρόνο ενισχύει την παρουσία του στον κλάδο της υγείας καθώς πέρσι τον Απρίλιο εξαγόρασε το νοσοκομείο Metropolitan και πρόσφατα ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την εξαγορά και του Ιασώ General.

Χθες σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG ομόφωνα αποφάσισαν ότι η προσφορά του CVC Capital κρίνεται ικανοποιητική. Αποφάσισαν μάλιστα να παραχωρήσουν στη Hellenic Healthcare περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 30ή Ιουνίου. Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής η MIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο του προσφερθέντος τιμήματος.

Η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (επιβεβαιωτικό νομικό, οικονομικό και φορολογικό έλεγχο, συμφωνία επί των επιμέρους όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας). Η σχετική συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου και εν συνεχεία θα τεθεί υπόψιν της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων η οποία θα αποφασίσει οριστικά για την υλοποίησή της.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Ο Ομιλος Υγεία διαθέτει τέσσερα νοσοκομεία στην Ελλάδα και την Αλβανία, τα οποία διαθέτουν άδειες συνολικής δυναμικότητας 1.261 κλινών με 52 χειρουργικές αίθουσες, 19 αίθουσες τοκετών και 10 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στον Ομιλο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους περισσότεροι από 3.100 εργαζόμενοι και περίπου 3.900 συνεργάτες ιατροί. Ιδρύθηκε το 1970 από ιατρούς ως επί το πλείστον καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκτοτε δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Στον Ομιλο Υγεία ΑΕ περιλαμβάνονται τα εξής νοσοκομεία: Γενική, Μαιευτική – Γυναικολογική & Παιδιατρική Κλινική Μητέρα και Λητώ Μαιευτικό, Γυναικολογικό και Χειρουργικό Κέντρο με άδειες λειτουργίας 459 και 100 κλινών αντιστοίχως, ενώ εντός του 2010 ξεκίνησε να λειτουργεί το Hygeia Tirana Sh. Α. στην Αλβανία με άδεια λειτουργίας 220 κλινών. Επίσης έχει παρουσία στον χώρο της πρωτοβάθμιας παροχής υγείας μέσω του Κέντρου Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής AΛΦΑLAB, ενώ διαθέτει εταιρεία εμπορίας ειδικών υλικών και διακίνησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων, την Υ – LOGIMED AΕ έχοντας αναλάβει εξ ολοκλήρου την εφοδιαστική αλυσίδα των νοσοκομείων του Ομίλου, λειτουργώντας ως ο Κεντρικός Προμηθευτικός Οργανισμός του (G.Ρ.Ο.), προσφέροντας αξιόπιστες υπηρεσίες προμήθειας, αποθήκευσης, διακίνησης και διαχείρισης για όλο το φάσμα των χρησιμοποιούμενων ιατρικών αναλωσίμων, εμφυτεύσιμων υλικών και πάγιου εξοπλισμού.

Από τον Μάιο του 2013 ο Ομιλος δραστηριοποιείται και στον κλάδο της έρευνας, παραγωγής και εμπορίας καλλυντικών με τη σύσταση της εταιρείας Beatific Ανώνυμος Εταιρεία Ερευνας, Παραγωγής και Εμπορίας Καλλυντικών.

O Ομιλος Υγεία αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Marfin Investment Group ΑΕ (MIG).