Παρά την ακραία μόλυνση των νερών του για τους Ινδουιστές ο Γάγγης ποταμός  είναι μοναδικής ιερότητας και αποτελεί έργο ιδιαίτερης σημασίας ο καθαρισμός του.

Ρωσικές εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο έργο καθαρισμού του Εθνικού για τους Ινδούς ποταμού, δήλωσε η αρμόδια πρόεδρος της Διεθνούς συμμαχίας έργων στρατηγικού χαρακτήρα της BRICS Λαρίσα Ζελεντσόβα, στο περιθώριο της συνάντησης «BRICS Alliance Business Forum-2018» οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν τη Δευτέρα στο Νέο Δελχί.

Μάλιστα παρουσιάστηκε «πιλοτικό έργο», που έχει προγραμματιστεί, που μπορεί να υλοποιηθεί στην πολιτεία Ουτάρ Πραντές. «Η ινδική πλευρά προθυμοποιήθηκε να μελετήσει τις ρωσικές προτάσεις» συμπλήρωσε η Ζελεντσόβα

«Για την υλοποίηση ενός έργου παρόμοιας κλίμακας στην Ινδία χρειάζεται κάποιος που θα μπορούσε να συγκριθεί με τον Ηρακλή, ο οποίος καθάρισε την Κόπρο του Αυγεία. Δεν χρειαζόμαστε κάποιον λιγότερο δυνατό. Για αυτό και απευθυνόμαστε στην Ρωσία» είπε από την πλευρά του ο διευθυντής της Διεθνούς συμμαχίας έργων στρατηγικού χαρακτήρα της BRICS, αρμόδιος για την Ινδία Σαντζέι Κουμάρ.

Η Διεθνής συμμαχία έργων στρατηγικού χαρακτήρα της BRICS, ιδρύθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2016 και είναι ένας αυτόνομος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συμβάλει στην ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων στο πλαίσιο της ομάδας BRICS.

Στο φόρουμ που πραγματοποιείται στο Νέο Δελχί εκπροσωπούνται η Ρωσία, οι χώρες μέλη της BRICS καθώς και εκπρόσωποι της Σερβίας, Μαλαισίας, Γερμανίας, Βρετανίας και άλλων χωρών.