Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς εξακολουθεί να νοσηλεύεται, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όπου εισήχθη την Κυριακή λόγω επιπλοκών που εμφανίστηκαν έπειτα από επέμβαση που έκανε στο αυτί.

Η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ιστισάρι, κοντά στη Ραμάλα, δήλωσε πως ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής είναι καλά, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Η κατάσταση της υγείας του Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος είναι 83 ετών και γνωστός ως δεινός καπνιστής, αποτελεί συχνά το αντικείμενο φημών.

Το βράδυ της Κυριακής, ο Σάεμπ Έρεκατ, Παλαιστίνιος υψηλόβαθμος αξιωματούχος, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο πρόεδρος πάσχει από «φλεγμονή στο αυτί που εμφανίστηκε μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα».

Σύμφωνα με άλλο Παλαιστίνιο αξιωματούχο, ο πρόεδρος Αμπάς υποφέρει από πόνους στο στήθος και υψηλό πυρετό.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδα, που ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής εισάγεται στο νοσοκομείο: την Τρίτη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο αυτί και το βράδυ του Σαββάτου εισήχθη στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.

Ο Αμπάς εξελέγη πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής το 2005 για τέσσερα χρόνια αλλά παρέμεινε στον θώκο καθώς δεν διεξήχθησαν εκλογές λόγω της διένεξης στο εσωτερικό των Παλαιστινίων με τη Χαμάς, το ισλαμικό κίνημα που ασκεί την εξουσία στη λωρίδα της Γάζας. Δεν έχει ορίσει κάποιον διάδοχό του.