Λίγες ημέρες πριν από το γκραν πρι στο Μονακό, οι δοκιμές των μονοθεσίων στην Ισπανία φανερώνουν ποιοι ανησυχούν και ποιοι έχουν το ηθικό τους ψηλά.

Εκτός γκραν πρι πάει καλά ο Μαξ Φερστάπεν, ο 20χρονος τολμηρός οδηγός της Red Bull, που έχει φέρει σε δύσκολη θέση τα αφεντικά της ομάδας του εξαιτίας των δύο ατυχημάτων που έχει προκαλέσει τη φετινή σεζόν στη Formula 1. Ο ολλανδός οδηγός κατάφερε την περασμένη εβδομάδα να κλέψει την παράσταση στις δοκιμές των μονοθεσίων, στην πίστα της Βαρκελώνης, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο –τουλάχιστον στην πρώτη περίοδο. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ με Renault.

Οι ομάδες έλαβαν τα δεδομένα και αναμένεται να αξιολογηθούν ταχύτατα, μιας και ο χρόνος τους είναι ιδιαίτερα περιορισμένος, με δεδομένο ότι αυτή την Κυριακή θα λάβει χώρα το πριγκιπικό γκραν πρι στο Μονακό. Ο Λιούις Χάμιλτον δείχνει άνετος –όπου σταθεί και όπου βρεθεί –μιας και κατάφερε στα τελευταία δύο γκραν πρι να αναστρέψει το κλίμα και να ηγείται πλέον στη βαθμολογία των οδηγών. Προβληματισμένος φαίνεται από τις τελευταίες δηλώσεις του ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari), που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η κακή εμφάνιση των τελευταίων εβδομάδων πρέπει να σταματήσει και πλέον για την ιταλική ομάδα δεν υπάρχουν ούτε δικαιολογίες, ούτε τα περιθώρια άλλων λαθών.

Να σημειωθεί ότι το περσινό γκραν πρι στο Μονακό είχε κερδίσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ.