Μια συμφωνία που ο Παναθηναϊκός αναζητούσε εδώ και μερικά… χρόνια, είναι πλέον προ των πυλών. Εστω κι αν οι προϋποθέσεις δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, έστω κι αν ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ένα πολύ σκληρό «μνημόνιο», ο Γιώργος Δώνης δείχνει πλέον να έχει πειστεί και είναι έτοιμος να σηκώσει το βάρος της επόμενης μέρας και να καθίσει στην άκρη του πάγκου του Τριφυλλιού.

Η πρώτη κουβέντα που είχε γίνει μεταξύ του έλληνα προπονητή και του Γιάννη Αλαφούζου ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη βάση σε ενδεχόμενο συνεργασίας. Αυτή ήταν η επιθυμία του Δώνη, να έχει… ευτυχισμένα αποδυτήρια. Παίκτες, δηλαδή, που θα είναι πληρωμένοι και δεν θα αντιδρούν, ούτε θα έχουν δικαίωμα προσφυγής και κίνδυνο να τους χάσει ο Παναθηναϊκός ανά πάσα στιγμή.

Oμαλοποίηση

Μια επιθυμία που γίνεται πραγματικότητα, αφού ο Αλαφούζος ήδη πλήρωσε όσα είχε υποσχεθεί το τελευταίο διάστημα, ο Νταμπίζας υποσχέθηκε πως θα υπάρξει ομαλοποίηση της κατάστασης από εδώ και στο εξής και ο Γιώργος Δώνης είδε ότι κάτι κινείται στον σύλλογο. Με αποτέλεσμα να είναι έτοιμος να πει το «ναι» και να αναλάβει άμεσα να τρέξει τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας μαζί με τον Νταμπίζα, έχοντας στα χέρια τους ένα πολύ σφιχτό μπάτζετ να διαχειριστούν.

Ο Νταμπίζας ταξίδεψε στο εξωτερικό τις προηγούμενες μέρες για να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο και σήμερα αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα και να έχει την τελική συνάντηση με τον Γιώργο Δώνη. Η επικοινωνία τους όλο το προηγούμενο διάστημα και από τη μέρα που ο Νταμπίζας δέχτηκε να γυρίσει στον Παναθηναϊκό είναι σχεδόν καθημερινή, ωστόσο το καθοριστικό ραντεβού αναμένεται εντός του επόμενου διημέρου. Εκεί θα τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα.

Ο Νταμπίζας θα μεταφέρει στον Δώνη την οριστική απόφαση που έχει πάρει ο Αλαφούζος για το μπάτζετ, πόσα χρήματα θα δοθούν για την απόκτηση ενός σέντερ φορ που… καίει την ομάδα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κίνηση και φυσικά για όλες τις κινήσεις που σκοπεύει ο μεγαλομέτοχος να κάνει από εδώ και πέρα, αν τελικά δεν αλλάξει τίποτα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξει και νέο ραντεβού μεταξύ του Δώνη, του Νταμπίζα και του Αλαφούζου ώστε να οριστικοποιηθεί η καταρχήν συμφωνία που φέρεται να υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών και να προχωρήσουν όλοι μαζί στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Θα πρέπει, πάντως, να σημειώσουμε πως ο Δώνης θα θελήσει να μάθει τι γίνεται και στο θέμα του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και να πάρει διαβεβαιώσεις και γι’ αυτό, προκειμένου να μη μείνει… ξεκρέμαστος αν ο Ταϊλανδός αναλάβει τελικά την ομάδα και επιλέξει άλλον προπονητή.

Η επιθυμία του Δώνη να δουλέψει στον Παναθηναϊκό σε περίπτωση που πάρει τις διαβεβαιώσεις που θέλει από Νταμπίζα και Αλαφούζο φαίνεται και από ακόμα μία κίνησή του: να απορρίψει τις τελευταίες μέρες δύο προτάσεις που είχε από ξένους συλλόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δώνης είχε μία πρόταση από ομάδα της Ασίας και μία από ευρωπαϊκό σύλλογο, ωστόσο αρνήθηκε προκειμένου να περιμένει την κατάληξη της υπόθεσης με τον Παναθηναϊκό. Καμία από τις προτάσεις, μάλιστα, δεν ήταν από την Αλ Αχλί, η οποία ναι μεν ενδιαφέρθηκε τις τελευταίες μέρες για τον έλληνα τεχνικό, αλλά τελικά φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον Αργεντινό Ραμόν Ντίαζ, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για το οριστικό deal μεταξύ Παναθηναϊκού και Γιώργου Δώνη.

Γιαννακόπουλος: Θέλω την ΠΑΕ

Ισως και σήμερα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το θέμα του «Athens Alive» και κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει το πρότζεκτ που θα αφορά φυσικά και τον Παναθηναϊκό. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φέρεται αποφασισμένος, σε περίπτωση που έρθουν σε συμφωνία η κυβέρνηση με το κονσόρτσιουμ, να προχωρήσει άμεσα σε νέα πρόταση προς τον Γιάννη Αλαφούζο για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μια πρόταση που αυτή τη φορά δεν θα μπορεί να αρνηθεί ο Αλαφούζος, μιας και ο Γιαννακόπουλος με τους συνεργάτες του είναι αποφασισμένοι για μια τεράστια επένδυση. Και αυτό αναμένεται να μεταφέρει ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και στον Αλέξη Τσίπρα στη σημερινή τους συνάντηση.