Η ταπεινή Αβες κατέκτησε το Κύπελλο στην Πορτογαλία, νικώντας στον τελικό τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-1. Ηταν το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της Αβες, η πρώτη νίκη επί της Σπόρτινγκ. Εως χθες το μόνο που είχε καταφέρει στα μεταξύ τους παιχνίδια ήταν μία ισοπαλία το 2007 (0-0).

Οι παίκτες της Σπόρτινγκ ύστερα από μία ιδιαίτερα φορτισμένη εβδομάδα ξέσπασαν σε λυγμούς μετά τη λήξη του τελικού. Θυμίζουμε ότι δέχθηκαν επίθεση από πενήντα οπαδούς της ομάδας στο προπονητικό κέντρο και χτυπήθηκαν παίκτες, μεταξύ αυτών ο Μπας Ντοστ. «Ηταν μία πολύ δύσκολη εβδομάδα, έμοιαζε με ταινία τρόμου και θέλω να τους ευχαριστήσω για τον τρόπο διαχείρισης που είχαν τις τελευταίες ημέρες και την προσπάθεια που κατέβαλαν στον αγώνα. Ηταν σημαντική και η βοήθεια των φίλων της ομάδας που ταξίδεψαν για να την ενισχύσουν. Οσον αφορά το παιχνίδι δεν μπορώ να κάνω κριτική στην τακτική και σε οτιδήποτε άλλο» είπε ο προπονητής της Σπόρτινγκ, Ζόρζε Ζέσους, ο οποίος δεν δέχθηκε ερωτήσεις στη συνέχεια.

Οι οπαδοί της Σπόρτινγκ, σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο, προκάλεσαν κάποια επεισόδια στις εξέδρες μετά το δεύτερο γκολ της Αβες, ωστόσο όλα σταμάτησαν με την παρέμβαση της αστυνομίας. Ο πρωταγωνιστής για τη νικήτρια ήταν ο 24χρονος επιθετικός Αλεξάντρε Γκουέδες, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ. Μάλιστα ο Γκουέδες αυτή την περίοδο είχε πετύχει μόλις ένα γκολ, στις 17 Σεπτεμβρίου, στην εκτός έδρας ήττα από τη Μαριτίμο.