Ο Μπερτομέου δεν κάνει πίσω, αλλά πλέον δεν έχει απέναντι μονάχα τον Γιαννακόπουλο.

Είχε φτάσει σε επίπεδο προσωπικό η κόντρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Τζορντι Μπερτομέου. Είχε ξεφύγει από το «Ευρωλίγκα εναντίον Παναθηναϊκού» και είχε πάει ξεκάθαρα στο «Δημήτρης vs Τζόρντι».

Περίμενες πως κάποια στιγμή όλο αυτό θα κοπάσει. Για το κοινό καλό. Και της διοργάνωσης που έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό και του Παναθηναϊκού που ανήκει στην Ευρωλίγκα και αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους, αρκεί να παίζει και με τους ίδιους όρους.

Η παρέμβαση των ιστορικών ηγετών του Παναθηναϊκού, του Παύλου και του Θανάση έδειχνε πως θα φέρει κάποιου είδους εκεχειρία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μια εκεχειρία που επέλεξε να διαλύσει σε λίγα λεπτά ο Μπερτομέου.

«Θέλουμε τον Παναθηναϊκό αλλά όχι τον ιδιοκτήτη του» ήταν το νόημα όσων είπε ο CEO της Ευρωλίγκας. Δήλωση που ξεπερνά όλα τα προηγούμενα. Που συνιστά προσβολή απέναντι σε ολόκληρη την οικογένεια Γιαννακόπουλου και όχι μόνο στον Δημήτρη.

Δεν είναι τυχαίο πως ακόμα και ο Πασκουαλ που δεν είχε τοποθετηθεί όλο αυτό το διάστημα, τούτη τη φορά αντέδρασε. Και το έκανε με τρόπο που δεν χώρα αμφισβήτηση. Ο Καταλανός είναι… παλιά καραβάνα στη διοργάνωση. Ο λόγος του μετράει. Ιδιαίτερα από την στιγμή που δεν το κάνει σχεδόν ποτέ να ασχολείται με κάτι μη αγωνιστικό.

Μετά και την τοποθέτηση Πασκουαλ και την αντίδραση που έβγαλε εναντίον του Μπερτομέου, ο ισχυρός άνδρας της διοργάνωσης οφείλει να κοιταχτεί και ο ίδιος στον καθρέφτη. Να αντιληφθεί πως κάνει κι εκείνος πολλά λάθη. Και να καταλάβει πως ορισμένες φορές νομίζουμε πως βρέχει αλλά στην πραγματικότητα… μας φτύνουν.