«Επιμένω στη δήλωση που έκανα μετά το πρώτο παιχνίδι ότι ένιωσα ντροπή. Δεν ντράπηκα για τους παίκτες. Για την εικόνα ντράπηκα και ήταν δική μου ευθύνη. Δεν μετανιώνω. Δεν αξίζει στους παίκτες και σε κανέναν στον οργανισμό του Ολυμπιακού να έχουμε μια τέτοια εικόνα στο γήπεδο. Ολοι καταλάβαμε, πρώτα εγώ, πως πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Πιστεύω πως συνεχίζοντας να δουλεύουμε θα βελτιωθεί η εικόνα μας. Μην ξεχνάμε πως έχουμε κάνει φοβερά παιχνίδια. Εχουμε παίξει πολύ καλό μπάσκετ. Ζητούμενο είναι να κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά το άνετο πέρασμα της ομάδας του από την Κύμη (88-67) και την πρόκριση στα ημιτελικά της Α1 –όπου θα παίξει με τον Προμηθέα –μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ δεν ξέχασε τον πρώτο αγώνα με τη δύσκολη νίκη (78-75) της ομάδας του, αλλά κυρίως την τραγική εμφάνιση για 25 λεπτά που αποτέλεσε και την αφορμή για την εκ νέου τοποθέτησή του.

Την ίδια στιγμή, πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού έχουν οργιάσει στο Facebook (στα περίφημα γκρουπ όπου έχουν απαντήσεις για τα πάντα) και αμέσως μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό της Παρασκευής είχαν φέρει ήδη τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο του Ολυμπιακού, στον οποίο είχε… καθίσει μέχρι την Πέμπτη ο Ζέλιμιρ Περάσοβιτς!

Παράλληλα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σκεφτόταν ότι στον τελικό της Ευρωλίγκας βρέθηκαν αντίπαλες η Φενέρμπαχτσε και η Ρεάλ Μαδρίτης, δύο ομάδες που μόνο ο Ολυμπιακός φέτος κατάφερε να νικήσει τόσο στην έδρα τους όσο και στο ΣΕΦ, και όμως δεν πήγε καν στο Φάιναλ Φορ.

«Είναι κρίμα γιατί παίξαμε αρκετά καλό μπάσκετ, αλλά μας χτύπησαν οι τραυματισμοί. Δεν αποτελεί όμως δικαιολογία για την απουσία μας. Η ζωή συνεχίζεται. Δεν πρέπει να μεμψιμοιρούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να είμαστε ήρεμοι» τόνισε ενόψει της δύσκολης συνέχειας που πρέπει να «ξυπνήσει» και να εμπνεύσει εκ νέου τους παίκτες του, ώστε να είναι ανταγωνιστικοί στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Δείχνει δύσκολο, πάντως, με βάση την εικόνα που έχουν οι περισσότεροι παίκτες, ιδιαίτερα οι ξένοι, και από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του έναν διψασμένο (και όχι άδειο, όπως ήταν οι Ερυθρόλευκοι πέρυσι) και με πλεονέκτημα έδρας Παναθηναϊκό.

Στην Κύμη το πάρτι των γηπεδούχων για μια εκπληκτική χρονιά είχε ως πρόσωπο της βραδιάς τον μεγάλο Νίκο Μπάρλο που έβαλε τέλος σε μια θαυμάσια καριέρα και αποθεώθηκε δικαιολογημένα από συμπαίκτες και αντιπάλους.

Σε σταυροδρόμι

Και αν στον πάγκο του Ολυμπιακού δεν υπάρχει για την ώρα κανένα θέμα (πλην του… Διαδικτύου) στην ΑΕΚ, το θέμα το έβαλε ουσιαστικά μόνος του ο Ντράγκαν Σάκοτα, λίγο μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (με 93-88 έκανε το 2-0 στα πλέι οφ και το 4-0 φέτος κόντρα στην Ενωση).

Με αρκετά παράπονα και δικαιολογίες (για λάθος πρόγραμμα μέχρι εμπαθείς δημοσιογράφους) που δεν χρειάζονταν.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα, κατά δήλωση άλλωστε του ιδιοκτήτη της Ενωσης Μάκη Αγγελόπουλου, δεν πρόκειται να φύγει από την ΑΕΚ, είτε παραμείνει ως προπονητής είτε παραμείνει σε άλλο πόστο ως τεχνικός σύμβουλος.

Ο ίδιος ο Σάλε θα αποφασίσει εάν θέλει να «ρισκάρει» να κοουτσάρει την ομάδα για μία ακόμα χρονιά, όταν εκ των πραγμάτων ξέρει ότι πολύ δύσκολα μπορεί να είναι καλύτερη από τη φετινή, στη διάρκεια της οποίας η Ενωση κατέκτησε δύο τρόπαια, το Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο Ελλάδας, υπό την καθοδήγησή του.

Οσοι παρακολούθησαν πάντως από κοντά την τελευταία συνέντευξη Τύπου της χρονιάς για τον Ντράγκαν Σάκοτα, αφουγκράστηκαν ότι το πιθανότερο είναι να βρεθεί στρατιώτης της ΑΕΚ από άλλο πόστο, του χρόνου, και όχι αυτό του προπονητή.