Ο Προμηθέας της μυθολογίας έδωσε στον άνθρωπο τη φωτιά, τις επιστήμες και τα γράμματα και τον όνομά του σημαίνει «συνετός», «προνοητικός».

Ο σύγχρονος Προμηθέας, αυτός της Πάτρας, όντας συνετός και προνοητικός, έδωσε στον κόσμο ένα διαφορετικό μοντέλο στο μπάσκετ που θα μπορούσε να μνημονεύεται για τα επόμενα χρόνια.

«Ναι, ο Προμηθέας θεωρώ ότι είναι ένα πρότυπο για το ελληνικό μπάσκετ και θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για πολλές ομάδες ως προς τον τρόπο λειτουργίας του. Ο οποίος θυμίζει περισσότερο οργανισμό του εξωτερικού» λέει στα «ΝΕΑ» ο Χρήστος Σαλούστρος, που παρεπιμπτόντως χρειάστηκε να παίξει 40 λεπτά στο Λαύριο και στη δεύτερη νίκη (79-77) του Προμηθέα που τον έφερε για πρώτη φορά στα ημιτελικά της Α1!

«Η απουσία τριών βασικών μας ξένων λόγω τραυματισμών, όπως ο Ελις, ο Μιλόσεβιτς και ο Χόλ μας υποχρέωσε όλους να παίξουμε λίγο παραπάνω όπως βγήκαν μπροστά ο Δημάκος και ο Γερομίχαλος, συμπαίκτες μας που δεν έχουν τόσο χρόνο συμμετοχής αλλά όταν μπαίνουν στο παρκέ αυτό δεν φαίνεται. Είμαστε μια ομάδα όπου το «ουδείς αναντικατάστατος» είναι κανόνας και περνάμε τόσο όμορφα που ειλικρινά δεν καταλάβαμε πως φτάσαμε ήδη προς τα τέλη Μαΐου» παραδέχεται ο Χρήστος Σαλούστρος που περιμένει και το συγχαρητήριο SMS από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον παλιόφιλό του εκείνου και του Νίκου Γκίκα από τα όμορφα χρόνια του Φιλαθλητικού.

«Δεν μας ξεχνάει, ούτε εμείς αυτόν, διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια αληθινή φιλία χρόνων που έχουμε δημιουργήσει και νιώθουμε υπερήφανοι γι’ αυτόν όπως και αυτός για μας» καταλήγει ο διεθνής γκάρντ φόργουορντ του Προμηθέα, μιας ομάδας που με τη στιβαρή διοίκηση του Βαγγέλη Λιόλιου (ήδη φτιάχνει νέο αθλητικό κέντρο και γήπεδο στην Πάτρα για τον σύλλογο ο οποίος φημίζεται πανευρωπαϊκά για την εξέλιξη των ακαδημιών του) και την καθοδήγηση της ήρεμης δύναμης που ακούει στο όνομα του τεχνικού της ομάδας Μάκη Γιατρά αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς στο ελληνικό μπάσκετ.

Να είμαστε υγιείς

«Το όνειρο συνεχίζεται και αυτό που εύχομαι είναι να είμαστε όλοι υγιείς και να απολαύσουμε τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό» τόνισε ο κόουτς Γιατράς, ο οποίος είδε τον Ολεξάντρ Λίποβι που δεν είχε παίξει καλά στο πρώτο παιχνίδι να κρίνει το δεύτερο στο Λαύριο.

Καθώς στον Προμηθέα όλη τη χρονιά είναι όλοι για έναν και ένας για όλους.