Το εγκώμιο του Κώστα Σλούκα έπλεξε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυρινού τελικού της Euroleague. Ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε ότι ο διεθνής γκαρντ είναι ο ηγέτης της Φενερμπαχτσέ και πως είναι χαρούμενος που τον έχει στην ομάδα.

Παράλληλα, ο «Ζοτς» χαρακτήρισε ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ τη Ρεάλ Μαδρίτης, έδωσε συγχαρητήρια στον Λούκα Ντόντσιτς για όσα έχει πετύχει, ενώ υπογράμμισε τη σημασία που έχει το κίνητρο για την ομάδα του.

«Είμαστε για τρίτη διαδοχική χρονιά σε τελικό, είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Ανεβαίνει το επίπεδο του συλλόγου. Πέρυσι, μετά την κατάκτηση της πρώτης Euroleague, συζητήσαμε για το επόμενο βήμα, ώστε να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να φτάσουμε στο φάιναλ φορ.

Χάσαμε κάποιους σημαντικούς παίκτες, αλλά υπογράψαμε κάποιους νέους που έδειξαν χαρακτήρα και αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας έναν μεγάλο τελικό. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ιστορία του μπάσκετ στην Ευρώπη. Είναι η στιγμή να συγχαρώ τον Πάμπλo και τους παίκτες του για όσα κατάφεραν φέτος. Έπαιξαν καλό μπάσκετ και είναι εδώ. Το άξιζαν και ελπίζω ο κόσμος να το απολαύσει».

Ο Ομπράντοβιτς είπε επίσης:

– Για τον Λούκα Ντόντσιτς: «Έχω πει πολλές φορές πως ο Ντόντσιτς είναι πανέξυπνος. Είναι τυχερός που βρίσκεται στην Ρεάλ και ο Πάμπλο Λάσο του έδωσε την ευκαιρία. Όλοι του έδωσαν την ευκαιρία να αναπτυχθεί. Τον συγχαίρω για όσα έχει πετύχει και εύχομαι τα καλύτερα στο μέλλον».

– Για τον Αχμέτ Ντουβερίογλου: «Πρέπει να δουλεύεις σκληρά και να επαναλαμβάνεις πράγματα σε παίκτες όπως ο Αχμέτ που είναι νέος. Δούλεψε σκληρά. Είναι εύκολο να αναγνωρίσεις ότι βελτιώθηκε σαν παίκτης. Το πιο σημαντικό είναι να ρωτήσεις έναν νέο ποιος είναι ο στόχος του. Πέρασε πολλές ώρες αφιερώνοντας τα πάντα στο παιχνίδι και γι’ αυτό βρίσκεται εδώ».

– Για το αν προτιμά το σύστημα διεξαγωγής του φάιναλ φορ ή των πλέι οφ: «Είναι εξαιρετικό το φορμάτ. Όλη η Ευρώπη είναι εδώ και μιλάει γι’ αυτό. Αυτό κάνει καλό στο μπάσκετ. Όλοι μιλάνε για το μπάσκετ. Κάθε χρόνο ο οργανισμός γίνεται καλύτερος και πλέον όλοι παίζουν με όλους. Η καλύτερη ομάδα πάει στο φάιναλ φορ, για μένα αυτό είναι ξεχωριστό».

– Για την παρουσία του Κώστα Σλούκα: «Ο Κώστας είναι ο ηγέτης. Οι γκαρντ είναι πάντα σημαντικοί, γιατί επικοινωνούν με τους προπονητές πιο εύκολα. Είμαι χαρούμενος που έχουμε αυτή την επικοινωνία. Όταν κάποιος καταλαβαίνει τι θέλω, αυτό είναι πιο εύκολο για μένα. Για μία ακόμα φορά να πω ότι είμαι χαρούμενος που έχω τον Κώστα στην ομάδα μου».

– Για την εμφάνιση του Μπόμπι Ντίξον στον ημιτελικό και εάν υπάρχει κάποιος άλλος παίκτης που αναμένεται να αποτελέσει έκπληξη: «Πολλοί μιλούν για την εμφάνιση του Ντίξον. Ο Ντίξον έχει δείξει χαρακτήρα μέσα στην ομάδα. Για εμένα είναι αρκετό να το καταλάβω από την προπόνηση. Συζητήσαμε με τους συνεργάτες μου. Τώρα ο κόσμος λέει για τον βλάκα Ομπράντοβιτς που δεν τον έβαζε να παίξει νωρίτερα. Ίσως πάρει περισσότερο χρόνο αύριο, ποιος ξέρει».

– Για το κίνητρο που βρίσκει ενόψει του μεγάλου τελικού: «Από την πρώτη προπόνηση υπάρχει κίνητρο. Από τότε αρχίζει το κίνητρό μου. Θες προπονήσεις, μέρες, ομιλίες προς τους παίκτες σου να γίνουν καλύτεροι. Στην κανονική περίοδο τα πράγματα διαφοροποιούνται. Το κίνητρο στο φάιναλ φορ είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Πολλοί φίλοι μου θα είναι εδώ να υποστηρίξουν την ομάδα. Αυτό είναι κίνητρο. Το κίνητρο είναι σημαντικό για εμάς».

Από πλευράς των παικτών της «Φενερ», το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Σλούκας, ο οποίος δήλωσε περήφανος για την ομάδα του, ενώ χαρακτήρισε ηγέτη της τον Ομπράντοβιτς. Παράλληλα, τόνισε ότι ο Ντόντσιτς είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη και υπογράμμισε ότι η Ρεάλ έχει το καλύτερο ρόστερ στην διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής γκαρντ είπε: «Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Αξίζαμε να παίξουμε στον τελικό. Τα τελευταία 3 χρόνια η «Φενέρ» παίζει στους τελικούς. Αυτό είναι το όνειρο της οικογένειας της «Φενέρ». Παίζουμε κόντρα σε μια σκληρή ομάδα με γεμάτο ρόστερ. Ελπίζω να καταφέρουμε να πάρουμε το τρόπαιο».

– Για το τι αλλάζει τώρα που είναι ηγέτης της «Φενέρ»: «Αυτά είναι για τους δημοσιογράφους. Η δουλειά μου είναι να πετύχω τους στόχους μας. Έχω πει πολλές φορές πως, αν ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή, θα νικήσουμε. Ηγέτης είναι ο κόουτς. Πρέπει να ακολουθούμε το πλάνο του από την αρχή της σεζόν μέχρι το τέλος της».

Για τον Λούκα Ντόντσιτς: «Ο Ντόντσιτς είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, ενώ η Ρεάλ έχει το καλύτερο ρόστερ στην διοργάνωση».