Αθλητισμός στην πιο γοητευτική μορφή του. Κυριαρχία γένους θηλυκού και κορίτσια που όχι μόνο γνωρίζουν το μονοπάτι του πρωταθλητισμού, αλλά και συμβάλλουν ουσιαστικά στη γιγάντωση ενός μύθου. Μιας ομάδας που όχι μόνο διαφημίζει την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου, αλλά και που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε αθλητικό κλαμπ με όνειρα και φιλοδοξίες.

Κάνει φοβερά και τρομερά πράγματα ο Ολυμπιακός, επιτυχίες που ίσως δεν μπορούμε να τις κατανοήσουμε στην πραγματική τους διάσταση γιατί συμβαίνουν τώρα, γύρω μας.

 Θέλει μια απόσταση χρονική, αλλά και οπτική ώστε να αποκρυπτογραφήσεις, ου μην και να συνειδητοποιήσεις, πως οι Πειραιώτες είναι ένα από τα ισχυρότερα κλαμπ στον κόσμο σε ολόκληρη τη βεντάλια των σπορ.

 Ο Ολυμπιακός που τα έχει όλα πέρα από την ταυτότητα, την ιστορία και την τεράστια λαοφιλία. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ, κολύμβηση, στίβος, ευρωπαϊκοί τίτλοι, ολυμπιονίκες. Δεν υπάρχει αθλητική δραστηριότητα που δεν διεξάγεται με επιτυχία σε φόντο ερυθρόλευκο, και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Εθνικός πλούτος καθώς ό,τι συμβαίνει με τον «δαφνοστεφανωμένο» στο στήθος, προοδευτικά επαναλαμβάνεται και με τη γαλανόλευκη. Οι ίδιοι αθλητές και αθλήτριες και η υπόσχεση για επιτυχίες. Διότι δεν είναι μόνο οι άνδρες, ξαναλέμε. Είναι και οι κυρίες του. Πρωταθλήτριες παντού. Δυναστεία. Το ίδιο ανταγωνιστικές, το ίδιο σημαντικές, το ίδιο ανήσυχες. Κοπέλες που ζουν τη ζωή τους ολόκληρη με αφοσίωση γύρω από έναν στόχο. Με κόπους, θυσίες, με καλές και άσχημες στιγμές, με υψηλό φρόνημα.

Η «Ομάδα» σήμερα έχει τη χαρά να φιλοξενεί μια τέτοια παρέα. Η Στέλλα Καλτσίδου στα 35 της χρόνια, η Αλεξάνδρα Ασημάκη στα 30 της χρόνια, η Τζίνα Λαμπρούση στα 25 της. Η Στέλλα, η Αλεξάνδρα, η Τζίνα του Ολυμπιακού σε μπάσκετ, πόλο, βόλεϊ. Ολες πρωταθλήτριες, όλες με ευρωπαϊκές διακρίσεις, με διεθνείς συμμετοχές, με επιτυχίες. Θρυλικά κορίτσια που έχουν να εξιστορήσουν τα κατορθώματα μιας ακόμη περίφημης σεζόν, που τις βρήκε νικήτριες στο τελευταίο ματς της χρονιάς. Εκείνο που στο βάθος κρύβει κούπες.