Για πρακτικές και μεθοδεύσεις που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές ενός κράτους δικαίου κατηγόρησε την κυβέρνηση, μιλώντας από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση Novartis, ο πρώην υπουργός, Γιώργος Κουτρουμάνης, υπογραμμίζοντας ότι θα υπερασπιστεί, μέχρι τέλους, την τιμή, την εντιμότητα και το όνομά του.

«Βρίσκομαι ενώπιόν σας όχι ως απολογούμενος, αλλά σας κατηγορώ ότι συμμετέχετε ή ανέχεστε τις πρακτικές που παραβιάζουν τις θεμελιώδεις αρχές τού δικαίου» ανέφερε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, όπου η αντιπολίτευση να ζητάει να διερευνηθεί μία υπόθεση και να το αρνείται η κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης και επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση ρωτώντας: «Τι θα εμπόδιζε τη δικαιοσύνη να γίνει έρευνα και από τη Βουλή;»

Ο πρώην υπουργός ανέφερε, προβάλλοντας και ένα γράφημα, ότι από το 2010 και μετά άρχισε να υποχωρεί η φαρμακευτική δαπάνη γιατί, όπως είπε, «τότε είχαμε τη βούληση να τα βάλουμε με τα μεγάλα κυκλώματα που υπήρχαν σε αυτόν τον χώρο» και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση δεν διερεύνησε την περίοδο που υπήρξε αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ο κ. Κουτρουμάνης αναρωτήθηκε μιλώντας από το βήμα της Βουλής «γιατί δεν φέρανε τους μάρτυρες για να φανεί ποιοι χρηματίστηκαν και αν χρηματίστηκαν. Δεν είναι αυτονόητο ότι έπρεπε να κληθούν οι μάρτυρες και άνθρωποι που εμπλέκονται με την υπόθεση. Γιατί δεν κάλεσε η επιτροπή ανθρώπους της Novartis όπως τον κ. Φρουζή»;

Σκοπός της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο κ. Κουτρουμάνης, ήταν να στηθεί μία παράσταση ενοχοποίησης αντιπάλων με δέκα κάλπες πριν τρεις μήνες και δέκα σήμερα και να μείνει η ρετσινιά και βλέπουμε. «Τι θα γίνει στην περίπτωση που η Δικαιοσύνη πει ότι δεν έχω αρμοδιότητα. Θα μας μείνει η ρετσινιά;» αναρωτήθηκε.

«Δεν ήθελε και δεν θέλει να διερευνηθεί το σκάνδαλο. Θέλει ομήρους τους πολιτικούς της αντιπάλους», υπογράμμισε αναφερόμενος στην κυβέρνηση.

Τέλος, επανέλαβε ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με την υπόθεση και υποστήριξε ότι δεν ζήτησε διαφορετική μεταχείριση από οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη.