Από το βήμα της Βουλής ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματος από τη συζήτηση στην Ολομέλεια καθώς και ότι δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία για το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της υπόθεσης Novartis.

«Δεν θα νομιμοποιήσουμε διαδικασίες-παρωδία» ήταν το μήνυμα του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή επί του πορίσματος της ειδικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis. Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για πρακτικές αποπροσανατολισμού από τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα, αφήνοντας στο απυρόβλητο ένα σάπιο σύστημα.

Όπως τόνισε, «ξεπεράστηκε κάθε όριο. Η πλειοψηφία επέλεξε να εξετάσει όχι την ουσία αλλά την αρμοδιότητα ή μη της Επιτροπής με πρόσχημα αστείους λόγους» σημειώνοντας πως «αυτό που ενδιέφερε την κυβέρνηση ήταν τα παιχνίδια των εντυπώσεων».

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για «επιχειρήματα που δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά» τονίζοντας ότι η άρνηση της Επιτροπής είναι προσχηματική και δεν διευκολύνει ούτε τη δικαιοσύνη».

«Είναι φανερό ότι η εξέταση από την Επιτροπή της Βουλής μόνο θετική συμβολή θα είχε» πρόσθεσε.

Από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως πρόσθεσε, σημειώνοντας το ΚΚΕ ζήτησε ότι η υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί επί της ουσίας, εξετάζοντας όλα τα αδικήματα ακόμη και αυτά που έχουν παραγραφεί.

«Ζητήσαμε και την εξέταση των ανώνυμων μαρτύρων, ώστε να διερευνηθούν οι βαθύτερες αιτίες του σκανδάλου» σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν δίνει κάλυψη σε κανέναν, ενώ έκανε λόγο για μνημείο εκφυλισμού, αναφερόμενος στη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής και το σύντομο βίο της. Όπως είπε «δεν επέλεξε ποτέ να εξετάσει την ουσία, αλλά την δήθεν αρμοδιότητα ή μη».