Διπλό ρεκόρ και μάλιστα υπερδιπλάσιο από το προηγούμενο έκανε πίνακας του Ντέιβιντ Χόκνι, ο οποίος πωλήθηκε σε δημοπρασία προς 28,5 εκατ. δολάρια.

Η μεγάλου μεγέθους ελαιογραφία «Pacific Coast Highway and Santa Monica» του βρετανού ζωγράφου, που θεωρείται από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, είναι δημιουργία του 1990 και πωλήθηκε σε συλλέκτη από την Ασία μέσω του οίκου Sotheby’s.

Το έργο που διακρίνεται για τα φωτεινά του χρώματα αποτελεί φόρο τιμής στη διαδρομή που έκανε κάθε μέρα για να πάει από το σπίτι του στο εργαστήριό του ακούγοντας όπερα.

Η υψηλότερη τιμή για έργο του Χόκνι είχε σημειωθεί το 2016 και ήταν 11,7 εκατ. δολάρια. Το ρεκόρ αυτό έσπασε όταν το έργο του «Piscine de Medianoche» άλλαξε χέρια για 11,74 εκατ. δολάρια και το απέκτησε αμερικανός συλλέκτης στη δημοπρασία των Sotheby’s. Χρειάστηκε να περάσουν μόλις λίγες ώρες για ν’ ακολουθήσει και το δεύτερο ρεκόρ.

Ο οίκος δημοπρασιών υποστηρίζει ότι η ζήτηση για έργα του 80χρονου ζωγράφου είναι στα ύψη και ότι τους τελευταίους 18 μήνες οι τιμές σημειώνουν ανοδικές τάσεις.